Studentă la Medicină, moartă după două săptămâni de chinuri. Familia acuză medicii că i-au greșit de două ori diagnosticul

Doliu, lacrimi şi revoltă, dar şi o anchetă la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, după moartea tragică a unei tinere de 21 de ani, studentă la Facultatea de Medicină.

Familia ei acuză că medicii i-ar fi pus de două ori un diagnostic greşit şi abia după 48 de ore, doctorii au înţeles că au de-a face cu un caz de extremă urgenţă.

Au operat-o de două ori, dar, după aproape două săptămâni de agonie, copila s-a stins. Părinţii vor să ştie acum dacă fata lor putea fi, totuşi, salvată, şi ar fi avut o şansă dacă medicii nu ar fi bâjbâit după diagnostic.

Mihaela avea 21 de ani şi urma, în acelaşi timp, cursurile Facultăţii de Medicină şi pe cele ale unei Şcoli Postliceale de asistente medicale. Mama ei spune că a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean din Galaţi joi, pe 28 octombrie, cu dureri de spate.

Carmen Anghele, mama fetei: „Am stat şase ore, până să i se pună un diagostic şi o reţetă. Un diagnostic greşit, deci subliniez, GREŞIT, adică lombosciatică, fără să se apropie de ea. Pur şi simplu a întrebat-o, ea i-a spus că “mă doare spatele”, “da, lombosciatica”.

I-au fost prescrise calmante. Vineri, fata, s-a plâns în continuare că are dureri. A venit iar la spital şi medicul neurochirurg a menţinut diagnosticul de lombosciatică şi i-a recomandat să facă un RMN. Nu a mai apucat să îl facă însă. Sâmbătă, în baie, tânăra şi mama ei au descoperit ceea ce avea să se dovedească a fi un abces perianal, o infecţie.

Carmen Anghele, mama fetei: „Doamnele de acolo mi-au zis “a, pentru o durere de spate veniţi iar?”. “Dar eu, făcându-i o poză cu acest abces, i-am arătat la doamna doctor şi, pe urmă, când a văzut, atunci s-a schimbat la 180 de grade: Chemaţi repede chirurgul, ca fata asta are abces şi o să moară.”

Chiar atunci, Mihaela a leşinat şi în camera de gardă s-a produs agitaţie. Mama fetei, furioasă pe medici, a luat-o acasă. Starea fetei, însă, se înrăutăţea. Tânăra avea stări de vomă şi febră mare. Duminică dimineaţa, Mihaela s-a reîntors la spital.

La ora 11, i s-au recoltat analize şi i-au fost prelevate probele pentru un test PCR. Rezultatul negativ a venit abia la ora 9 seara. În tot acest timp, familia a aşteptat pe holul spitalului.

Carmen Anghele, mama fetei: „Fata mea avea frisoane. Am cerut o pătură să o învelesc, ei nu au venit să îmi aducă nimic. M-am dezbrăcat de haine am pus hainele mele peste ea, m-am pus eu peste ea să o încălzesc. I-am spus soțului să aducă o pătură de la maşină să o încălzim. Şi când am cerut un termometru, doamnele asistente care erau de tură au zis că îmi aduc ele. Şi nu au mai venit nici cu termometrul.”

Duminică seara au operat-o şi, luni dimineaţa, un medic a sunat-o pe mama şi i-a spus că are şanse minime să scape cu viaţa. I-a cerut, totuşi, acordul pentru o a doua intervenţie chirurgicală, în zona abdominală.

Luana Vlad, mătuşa fetei: „A zis să aşteptăm şi să facă Dumnezeu o minune, ca el şi-a făcut treaba.”

Starea fetei s-a degradat, însă, continuu, ca într-un blestem fără scăpare.

Carmen Anghele, mama fetei: „Duminica la 11 dimineaţa analizele ei erau bune, iar după operaţie deja analizele erau dezastruoase. Începând de a doua zi au început să îi apara: ba e-coli, ba Klebsiella. După aceea a apărut şi Zona Zoster, i-au cedat şi organele, au intubat-o.”

Dr. Violetă Șapira, purtător de cuvânt Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi; „A beneficiat de toate îngrijirile medicale şi investigaţiile necesare, îngrijiri care au fost adaptate în permanenţă la modificările clinico-biologice şi imagistice apărute pe durata spitalizării.”

Familia a precizat că a cerut transferul fetei la un alt spital, când starea ei s-a dovedit a fi foarte gravă, dar medicii au spus că nu e transportabila. Ieri, studenta de 21 de ani s-a stins din viaţă. Mama fetei cere o anchetă pentru că crede că medicii sunt vinovaţi de moartea copilei ei. Ea a depus o plângere la spital şi vrea să sesizeze şi Parchetul.