Ludovic Orban: Președintele Iohannis mi-a cerut să-l demit pe Raed Arafat.

Fostul premier și președinte PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la emisiunea Insider Politic de pe Prima TV, că președintele Klaus Iohannis i-a cerut să îl demită pe Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ludovic Orban a declarat că s-a opus pentru că dacă l-ar fi schimbat pe Arafat și ar fi apărut o situație de urgență sistemul nu ar fi funcționat. Repunerea sistemului de urgență pe picioare ar fi durat câteva luni a declarat fostul premier.

“Imaginaţi-vă că dacă îl demiteam pe Arafat şi ne prindea pandemia fără Arafat, ar fi fost foarte complicată repunerea în funcţiune şi mai ales capacitatea de a avea reacţie rapidă a întregului sistem. Din păcate, aşa e construit sistemul. Arafat când a construit sistemul, l-a construit astfel încât să depindă în mare parte de el”

Fostul lider PNL a mai spus că a primit o listă cu mii de semnături de susţinere a lui Raed Arafat după ce că s-a auzit că se doreşte înlocuirea șefului DSU.

Orban a mai declarat că la discuţia cu şeful statului despre schimbarea lui Raed Arafat a fost prezent şi ministrul de interne de la acea vreme, Marcel Vela.