România va fi lovită de un val de aer polar. Temperaturi scăzute, ninsori și vânt puternic în această perioadă

Temperaturile mult mai scăzute din ultimele zile sunt cauzate de un front atmosferic rece care a traversat România. În zona de munte s-au înregistrat ninsori consistente, iar stratul de zăpadă a atins deja 21 de centimetri.

Când se va îmbunătăți vremea în România
Valul de aer polar care a traversat România în ultimele zile a dus la apariția precipitațiilor, a ploilor și a ninsorilor în zonele montane, unde stratul de zăpadă este deja consistent.

Vremea din ultimele zile a fost deosebit de rece, în majoritatea regiunilor cu temperaturi mai mici de zero grade în timpul nopții. Specialiștii au anunțat că temperaturile au fost mai mici cu 10 grade Celsius față de săptămâna trecută.

În continuare, temperaturile din perioada dimineții vor fi mult mai mici decât normalul perioadei, în special în zonele din nordul, centrul și estul țării.

“Masa de aer rece persistă. Azi și mâine va determina o vreme mai rece decât normal. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, maximele vor atinge 8-9 grade. În regiunile intracarpatice, în vest și nord-vest, temperaturile vor fi ușor mai ridicate, cu maxime cuprinse între 10 și cel mult 14-15 grade”, a declarat meteorologul Alina Șerban pentru realitatea.net.

Cea mai scăzută temperatură a perioadei se va înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei, putând atinge chiar și minina de -10 grade Celsius. Totuși, meteorologii vin și cu o veste bună. Către finalul săptămânii, temperaturile vor crește în majoritatea regiunilor din România.

Cum va fi vremea în restul lunii noiembrie
În săptămâna 15 – 22 noiembrie, regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice. În restul regiunilor, regimul pluviometric va fi normal. Temperaturile înregistrte vor fi mai scăzute decât normalul perioadei, în întreaga țară.

În următoarea perioadă, în săptămâna 22 – 29 noiembrie temperaturile rămân ușor scăzute față de normalul perioadei. Cantitățile de precipitații întregistrate vor fi normale pentru acest interval.

În ultima săptămână a lunii, în perioada 29 noiembrie – 6 decembrie, temperaturile se vor apropia de cele normale pentru acest interval, iar regimul pluviometric va fi ușor deficitar.