Incendiu major la un spital din Ploiești! Doi morți și 16 persoane evacuate

În urmă cu puțin timp a avut loc un incendiu de proporții la spitalul de boli infecţioase din Ploieşti. A fost înregistrată o nouă tragedie, având în vedere că două persoane au fost găsite carbonizate, o infirmieră este în stare gravă, cu arsuri pe aproape jumătate din corp și alte persoane încearcă să fie stabilizate. Raed Arafat a ajuns și el la fața locului și a vorbit despre cele întâmplate.

Raed Arafat, declarații importante
Raed Arafat a ajuns și el la spitalul suport-Covid Movila din Ploiești. Raed Arafat a declarat că infirmiera rănită are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului și a fost transferată la spital în București. Se pare că femeia ar fi încercat să ajute, mutând un pat și așa a fost prinsă de flăcări.

În plus, extinctoarele din acea zonă a spitalului păreau folosite, semn că ea ar fi încercat să lichideze flăcările. Fiica infirmierei spune că are arsuri de gradul unu și doi.

„Era o infirmieră în salon când a început incendiul. Din păcate, femeia respectivă este cu arsuri de 40%. Urmează să fie mutată la Bucureşti, la spitalul Floreasca”, a declarat Raed Arafat.

Arafat a declarat că doar secția respectivă a fost afectată și nu a fost nevoie de evacuarea pacienților din tot spitalul. A fost deschisă o anchetă, care va stabili cauza exactă a acestui incendiu.
Spitalul avea multe nereguli
Conform inspectoratului pentru situații de urgență, spitalul nu avea autorizație pentru securitate la incendiu. Pompierii spun că nu este nimic nou, pentru că în februarie a fost un control făcut de ISU Prahova și s-au descoperit atunci mai multe nereguli.

Conducerea spitalului a fost sancționată la acel moment cu o amendă de 10.000 de lei. Cu toate acestea, problemele nu au fost remediate, chiar dacă au trecut nouă luni de la ultima verificare.

În schimb, managerul SJU Ploieşti, Bogdan Nica a declarat că secția fusese renovată recent și avea o instalație electrică nouă, motiv pentru care nu își poate explica de ce s-a ajuns aici, pentru că la ultimul control nu s-ar fi găsit nereguli. Totuși, oficialul spitalului recunoaște că autorizația la incendiu era doar una parțială, iar ea este așteptată de două luni. Managerul crede că un bolnav ar fi putut mișca patul și așa s-ar fi produs o scânteie.

”Nu aveam autorizație de incendiu, aveam dosarul depus și eram în curs de obținere. Nu s-au găsit nereguli la ultimele controale. Așteptăm autorizația de incendiu de aproximativ 2 luni pentru că s-au efectuat modificări la instalația de oxigen, dar autorizația la incendiu nu te ferește de incendiu, îți spune doar că în acel moment ești în regulă.

Un incendiu poate izbucni oricând din cauza suprasolicitării pe care o avem în spitale. Tratamentul acestor bolnavi, cei doi care erau acolo, necesitau o cantitate mare de oxigen. Din păcate, aceste instalații pot conduce la combustii spontane.”, a spus Alin Nica.