Incendiu major la un spital din Ploiești! Doi morți și 16 persoane evacuate

O nouă tragedie are loc la noi în țară, la un spital din Ploiești. S-a activat planul roșu de urgență, după ce parterul unității medicale a luat foc. Până acum, bilanțul se ridică la doi morți și mai multe persoane evacuate, precum și un cadru medical în stare extrem de gravă, cu arsuri mari pe corp.

Planul Roșu la Spitalul din Ploiești
În urmă cu puțin timp a avut loc un incendiu la spitalul de boli infecţioase din Ploieşti. Potrivit ultimelor informații, în urma incendiului, două persoane au murit și 16 au fost evacuate. Flăcările s-au extins rapid și se pare că totul ar fi pornit de la faptul că instalația era una veche, cu nereguli.

Este și o victimă care este transferată la Spitalul de Urgență Floreasca și care are arsuri pe o suprafață de sub 40% din suprafața corporală. Se pare că ar fi vorba despre o infirmieră care a încercat sa ajute și a vrut să mute un pat chiar în timpul incendiului.

Deși flăcările ar fi fost stinse repede, două persoane care se aflau exact în partea exterioară a spitalului au decedat. Infirmiera a fost transferată la spital, doi pacienți au refuzat transferul, iar alții sunt stabili și vor fi evaluați în UPU a Spitalului Județean Ploiești.

La locul evenimentului au fost mobilizate 6 autospeciale de stingere, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD, SAJ și autospeciale pentru transport victime multiple. Focul s-a extins doar pe 20 mp, dar a provocat pagube majore.

„La ora 04.36 a fost pus în aplicare Planul Roșu Județean. 20 de pacienți au fost evacuați. La fata locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spuma, 1 desc și 20 ambulante SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari”, a transmis ISU.