Toți artiștii îl plâng pe Petrică Mâțu Stoian. Celebrul cântăreț a lăsat în urmă o durere imensă

Vestea morții lui Petrică Mâțu Stoian a venit ca un trăsnet pentru toți cei care l-au cunoscut pe marele artist. Colegii de breaslă sunt în șoc și nu pot crede că el nu mai este printre noi.

Petrică Mâțu Stoian a lăsat în urmă un gol imens
Vă reamintim că Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață în această seară, la numai 61 de ani, în urma unor complicații. Se pare că celebrul cântreț de muziă populară a primit o supradoză de anticoagulant, iar inima sa nu a rezistat.

Laura Lavric a avut numai vorbe superbe la adresa lui Petrică Mâțu Stoian, unul dintre cei mai iubiți colegi ai săi.

El era prieten cu toată lumea din folclorul românesc, nu era suparat pe cineva, foarte spiritual ne-am întâlnit de multe ori peste tot. Nu pot să cred așa ceva.Nu pot să îmi găsesc cuvinte, nu pot să înțeleg.”, a declarat celebra cântăreață pentru România tv.

Prietenul lui Petrică Mâțu Stoian a făcut și el declarații de ultima oră, fiind pur și simplu devastat de durere la auzul veștii.

Am vorbit acum la spital și sunt devastat, am încercat să aflu ce s-a întâmplat. au făcut tot ce a fost omenește posibil, inima i-a cedat, a fost intubat. Joi a fost la filmare a fost ok, apoi s-a dus să facă un tratament la o clinică privată și acolo au survenit complicații. A fost un mare mare om.”

Constantin Enceanu, interpret de muzică populară: “L-am sunat pe profesorul Gusman, care era la ușa spitalului și cât vorbeam cu el la telefon a ieșit o doamnă de acolo să spună că a murit. A murit și nu credeam că s-a adus atât de repede dintre noi”.

Acum 11 zile, interpretul popular a apărut în emisiunea „La Măruță” și părea plin de energie. El a încântat publicul cu veselia sa.

Prietenii și, totodată, colegii de scenă sunt șocați de moartea fulgerătoare a lui Petrică și nu vor uita niciodată voia bună pe care acesta o aducea la fiecare eveniment.

Constantin Enceanu, interpret de muzică populară: „Nu-mi vine să cred că un frate de-al meu m-a părăsit. Dumnezeu mi-a luat una din ființele dragi, un om cu care am colaborat aproape 20 și ceva de ani”.

Mariana Ionescu Căpitanescu, interpretă de muzică populară: „Nu mă așteptam să se întâmple așa ceva. Zilele trecute m-am întâlnit cu el la o filmare, am cântat împreună live. Noi mergeam în grup, ne plăcea nouă să spunem ‘Grupul oltenilor veseli’ – eu cu Petrică, Enceanu și Steliana Sima. Era plin de viață, nu acuza, așa, probleme de sănătate”.

Steliana Sima, interpreta de muzică populară: „Am auzit, într-adevăr, că a murit, am încercat să-l aducem în București de la Reșița, dar, din păcate, nu a mai rezistat. Cel puțin, colegii, prietenii, suntem devastați de durere”.

Pe rețelele de socializare au curs mesaje de condolențe de la cei care îi iubesc muzica.

Născut pe 18 septembrie 1960, în județul Mehedinți, Petrică Mîțu Stoian și-a făcut debutul la cunoscuta emisiune Tezaur Folcloric, Mărioara Murărescu fiind cea care l-a lansat.

Din anul 1995, a fost angajat al Ansamblul „Doina Gorjului” din Târgu Jiu și a interpretat de-a lungul carierei lui atât cântece de veselie, cât și doine populare.

Petrică Mâțu Stoian a fost unul dintre cei mai iubiți cântăreți de muzică populară din România. Artistul s-a stins din viață astăzi, 6 noiembrie, după ce inima sa a cedat în urma unei supradoze de medicamente anticoagulante. Artistul avea numai 61 de ani și se lupta, se pare, cu un sindrom post infectare pe care încerca saă îl trateze la o clinică privată.