ULTIMA ORA! Răsturnare de situaţie. Sora lui Petrică Mîțu Stoian s-a răzgândit: vrea autopsia artistului. S-au sesizat procurorii

Petrică Mâțu Stoian, în vârstă de 61 de ani, s-a stins din viață, sâmbătă seară, la Spitalul de Urgență din Reșița. Potrivit familiei sale, artistul avea schema completă de vaccinare, dar urma un tratament post-Covid. Chiar dacă, inițial, sora sa ceruse ca artistului să nu i se facă autopsia, noi informații ce au ieșit la lumină au făcut-o să se răzgândească.

Familia lui Petrică Mîțu Stoian a luat o decizie șocantă
Update, ora 17:55. În cele din urmă, sora lui Petrică Mîțu Stoian s-a răzgândit și vrea autopsia acestuia. Decizia a fost luată după ce s-a aflat că alți trei pacienți au avut probleme mari de sănătate în urma oxigenării excesive la clinica privată unde artistul a mers pentru recuperarea post-COVID.

„Da facem autopsia pentru că s-au sesizat procurorii. Sunt mai multe persoane care au păţit. Vin oameni afectaţi de acolo de la clinică. El avea 15 ședințe. I s-a făcut rău după prima ședință. Faci o ședință şi te ia cu salvarea?

Înseamnă că ceva nu a fost în regulă acolo”, a spus sora artistului Petrică Mîţu Stoian pentru Antena 3.

Se pare că, după ce fusese vindecat de Covid-19, un computer tomograf arăta că plâmănii lui Petrică Mițu Stoian nu prezentau semne de leziune. Sâmbătă seară, la Spitalul din Reșița i s-a făcut un nou CT, iar pe imagini se putea observa prezența unor bule de gaz pe plămân, în partea superioară.

În acest context, nu este exclus ca acele bule să fi apărut în urma „forțării de oxigen” pe care o presupune terapia hiperbară pentru că, spun medicii, asemenea modificări nu pot apărea de la o zi la alta.

Sora artistului a cerut ca autopsia să fie efectuată luni dimineața, la prima oră, pentru a se afla cu exactitate cauza morții. Femeia își dorește să afle dacă medicii de la clinica privată au făcut toate investigațiile necesare înainte de a-l supune pe artistul terapiei hiperbare.

Știre inițială:

Moartea cântărețului de muzică populată din Mehedinţi a șocat o țară întreagă. În umă cu o lună, Petrică Mîțu Stoian a fost infectat cu noul coronavirus. Acum, solistul făcea o terapie de recuperare post-Covid la o clinică privată din Reșița.

„Domnul a venit la Clinica Nera să facă terapie hiperbară post-COVID, din păcate a dezvoltat o bronhopneumonie care a fost mult mai amplă decât trebuie și a decedat în urma unui șoc septic.

Șocul septic ireversibil este o boală destul de serioasă, chiar foarte serioasă, cu mortalitate foarte mare, a fost pus pe tot ce trebuie, dar din păcate organismul dânsului nu a mai rezistat”, a precizat la România TV dr. Cosmin Librimir, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

Se pare că acestea vor fi singurele informații legate de cauza morții lui Petrică Mîțu Stoian. Sora artistului a declarat că familia a luat decizia de a nu i se efectua autopsia.

„Familia a cerut scutire de la autopsie.”, a spus sora artistului la România TV.

Cosmin Librimir confirmă decizia luată de familie
Cosmin Librimir, directorul Spitalului de Urgență Reșița, a confirmat decizia luat de familia lui Petrică Mîțu Stoian. Medicul a vorbit și despre afecțiunea care ar fi provocat decesul artisului.

„A fost aduc cu ambulanța de la Slatina-Nera, unde este un centru de terapie hiperbară. Acuzele inițiale au fost oarecum benigne. Colegii mei au depistat că are o afecțiune pulmonară probabil secundară acestei boli și, din păcate, starea lui a devenit rapid instabilă instalându-se decesul în jurul orei 21.00.

În momentul în care omul are o afecțiune pulmonară și saturația scade se produce o hipoxie care este inclusiv cerebrală și atunci poate percepe totul altfel decât un om sănătos. (…) În principiu, legal, orice persoană

decedată se ridică (de la morgă, n.r.) după 24 de ore. Dânsul, din păcate, a suferit decesul în jurul orei 21.00 și din ce știu eu sora dânsului ar dori scutirea de necropsie”, a declarat Cosmin Librimir pentru Antena 3.

Unde va fi înmormântat Petrică Mîţu Stoian
După ce a aflat vestea că Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață, Steliana Sima și-a amintit ce a vorbit cu el ultima oară și a dezvăluit că este posibil ca regretatul interpret să își fi presimțit moartea.

Înainte de a deceda, Petrică Mîțu Stoian și-a pregătit chiar și locul de veci. Acesta se află se află în cimitirul Ungureni din Craiova, potrivit Cancan.

„El a presimțit, mi-a trimis mesajul ăsta în care îmi zicea că se bucură că România are atâția artiști frumoși. A spus asa: „Am ieșit la pensie, vreau să am timp să mănânc banii pe care i-am câștigat, vreau să colind lumea, să mă ocup de mine”.

Joi mi-a zis că „asta e ultima mea filmare, vreau să mă ocup de mine”. Așa mi-a zis! Și chiar a fost ultima filmare. Eu sunt devastată, vă zic”, a spus Steliana Sima, la România TV. scrie impact.ro