Ultima dorință a maestrului Petrică Mâțu Stoian. Din păcate, nu a mai apucat…

Petrică Mâțu Stoian a părăsit această lume mult prea devreme. Colegii săi de breaslă sunt în stare de șoc. Nimănui nu îi vine să creadă că artistul nu mai este. Petrică Mâțu Stoian a fost un nume emblematic pentru muzica populară din România și s-a stins fulgerător după ce i s-a făcut rău din senin. Artistul nu a apucat să-și îndeplinească dorințele legate de viața sa personală.

Ce își dorea Petrică Mâțu Stoian și nu a mai apucat să facă

Buna sa prietenă și colegă de breaslă, Steliana Sima a vorbit despre ultima dorință a lui Petrică Mâțu Stoian. Artistul ieșise recent la pensie și își dorea foarte mult să se bucure, să simtă că are timp, să călătorească și să facă tot ceea ce nu a putut cât a muncit.

Artistul este plâns acum de toți cei care l-au cunoscut. A fost un om bun, jovial și un artist desăvârșit. Durerea celor care au rămas în urma lui este că Petrică Mâțu Stoian nu a mai apucat să se bucure de pensie și de libertatea care vine la pachet în cea de-a doua jumătate a vieții.

Petrică Mâțu Stoian era numărul 1 în muzica populară românească, a spus Steliana Sima la România tv. Nimănui nu-i vine să creadă că vestea morții lui Petrică Mâțu Stoian nu este o glumă proastă, ci realitatea crudă. Constantin Enceanu a fost cel mai bun prieten al lui Petrică Mâțu Stoian.

Atât de plăcut om, de bun, nu-mi găsesc cuvintele, nu știu ce să spun. Era foarte bun în folclorul românesc. Foarte spiritual. Nu pot să cred așa ceva, a spus Laura Lavric.

Medicii au încercat să-l salveze, însă, din nefericire, fără niciun rezultat. Fusese aranjat transferul artistului la București, la Spitalul Baltazar Arseni, dar nu a mai fost nevoie, pentru că Petrică Mâțu Stoian a intrat în stop cardio-respirator și în ciuda eforturilor medicilor, nu a mai putut fi salvat.