Un profesor specialist in boli infectioase si microbiologie pune puctul pe “I”: “Va postez direct raspunsuri care pot constitui niste marturii”

Profesorul Cristian Apetrei, absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi (UMF), specialist in boli infectioase si microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, SUA, este revoltat de afirmatiile controversatului dr. Razvan Constantinescu.

“DE FAPT, CEEA CE SE INTAMPLA IN VREMURILE ASTEA ESTE ABOLIREA BUNULUI SIMT. ADICA DEZUMANIZAREA.”

Probabil ca secatura s-a uitat in oglinda si din acest motiv a scris asa. De inteles. Ceea ce inseamna ca mai e o sansa.

L-am numit pe Razvan Constantinescu secatura tocmai pentru ca stiam ca are mama bolnava si mi s-a parut complet lipsit de suflet ca cineva aflat intr-o astfel de situatie sa mearga la TV si sa continue sa minta. Pe fata. Cu nerusinare. Apoi, dupa cum am mai spus, dintr-un elementar respect, am sters anumite postari si m-am abtinut sa fac aprecieri privitoare la motivele pentru care un pacient anume a ajuns la spital.

Dar, intrucat Razvan Constantinescu a optat pentru o atitudine 100% deluzionala si letala pentru cei care-si pierd vremea sa-l creada, continuandu-si discursul complet dement, am sa va dau astazi un exemplu de pervertire a realitatii si de manipulare criminala a la Constantinescu.

In interviul de la Lazarus, Razvan Constantinescu, a carui mama era internata in acel moment in ATI cu COVID, a declarant ca de fapt ceea ce se spune despre ATI-uri nu prea este adevarat deoarece pacientii sunt asezati in paturi alternativ (un pat plin, un pat gol) pentru pastrarea distantei si din acest motiv se da o falsa senzatie de aglomerare si urgenta.

Am fost profund insultat de aceasta afirmatie, care este nu doar iresponsabila, ci si revoltatoare. Asa incat am pus aceasta intrebare. Va postez direct raspunsuri care pot constitui niste marturii privitoare la ce inseamna valul 4. Sunt fragmente dintr-o discutie privata, motiv pentru care am sa pastrez anonimitatea celor care au participat si-mi cer anticipat scuze pentru ca le-am facut publice.

Sunt texte de pe telefon de la doctori pe care nu i-ati vazut la televizor, pentru ca ei nu sunt medici eroi la datul din gura precum Constantinescu, Poop, Alberts sau Grosan. Sunt “doar” niste medici din multiple specialitati, din multiple spitale din Iasi, inclusiv din spitalul si clinica in care aceasta molusca scarboasa numita Constantinescu ar trebui sa stie ce se intampla. Sunt niste medici care de 20 de luni muncesc mai mult de 80 de ore pe saptamana pentru ca in final sa fie insultati, injurati, suspectati de “medici eroi” care cu chiu cu vai au inteles ce inseamna COVID, sau direct jigniti si agresati, inclusiv fizic, de Sosoaca nationala si penala.

Ascultati:

“In ATI este omul si patul. In Spiridon. Acum am verificat. Acolo unde este si mama lui.”

“La Neurochirurgie (spital suport) in sectorul ATI COVID este bolnavul si patul, iar in sectorul COVID non-ATI este omul si patul iar intre paturi targi. Pentru ca nu mai sunt locuri, s-a creat un spatiu in UPU unde sunt 14 pacienti (cativa in pat, cativa pe targi si unii mai putin norocosi, pe scaun). In acest spatiu oxigenul este asigurat de butelii de oxigen. Marti am fost de garda si am avut o pacienta COVID, urgenta. Nu am mai avut butelii de oxigen si pana am intrat in sala s-a dat la balon. Si de ultima ora, am verificat acum, in ATI COVID s-au eliberat 3 locuri. Din pacate, nu prin vindecarea pacientilor.”

“Strategia a fost gandita prost de la inceput. La Iasi si nu numai, primele valuri au adus spitalele suport, pt ca Bolile Infectioase si Pneumo nu puteau absorbi toti pacientii COVID. Spitalele suport preluau pacienti COVID si de la celelalte spitale din oras. Exceptia a fost Spitalul Militar, pe motiv ca nu e stare de razboi si este un spital NATO!

In spitalul in care lucrez toate sectiile au fost reorganizate. Imperfect, dar trebuia facut ceva, cumva. Un ATI micut de 6 paturi a fost “largit” fara personal suficient, dar au adus medici rezidenti. Sectia medicala reformata ca pentru razboi, cu etaje luate de la celelalte sectii, dar cu personal insuficient. Au redirectionat personal de la celelalte sectii. Si au inceput sa curga cazurile. Cum se pozitiva unul prin spitale, hop la noi.

Nu s-a tinut cont ca, pe langa infectia COVID, acei pacienti aveau si comorbiditati importante care necesitau resurse terapeutice neexistente aici, plus personal medical suplimentar (ma gandesc al cei veniti din paliatie de la IRO, la cei cu dializa). Fiind aproape singuri, nimeni nu a putut auzi glasul colegilor care erau aici in linia intai. Ba li se inchidea gura in secunda doi, telefonic.”

“Ma intreb daca macar acum, in valul 4, purtam toti masca la serviciu. Nu intreb de vaccinare.”

“In valul 4, amploarea acestuia a dat totul peste cap in spitale. Suntem aproximativ toti in aceeasi oala, dar nu toti au aceleasi resurse. Se produc disfunctionalitati extrem de rapid. Intervine starea de burnout. Anumite specialitati sunt pur si simplu mistuite la propriu si la figurat: boli infectioase, ATI, UPU, pneumo.”

“Nici un serviciu de anatomie patologica nu are circuite separate morga COVID-morga non-COVID. La mine trebuie sa astept sa se dezinfecteze tot, sa puna lampa UV si abia apoi pot intra la prelevare de piese operatorii. Uneori nu pot intra, pentru ca vin mortii unul dupa altul.”

“La noi avem aproape 20 de pacienti fara distantare.”

“La noi au inchis sectii ca sa largeasca “bazinul COVID”, au redistribuit personalul. Si tot nu a fost suficient. Atunci au desfiintat sali de mese unde au inghesuit cate paturi s-a putut. Spitalul suport nu mai inseamna spitalizare forme usoare, eventual medii de COVID. Inseamna de toate, care in scurt timp de la internare evolueaza spre forme grave. Ar trebui sa fim un ATI generalizat. Dar atat se poate.

Iar personalul medical care e insuficient se infecteaza/reinfecteaza chiar daca este vaccinat pentru ca, nu-i asa? concentratia de virus este mare.

Comandantul actiunii ar trebui sa ia pulsul peste tot, din toate sectile, compartimentele din spitale. Alaturi de profesionisti, ca el nu mai este profesionist medical de prea mult timp. Sa puna totul cap la cap si sa incerce sa gaseasca solutii de a iesi din impas. Dar, nu-i asa, noi ne “pelerinam” in continuare. Facem congrese de partid. Chefuri, chiolhanuri, focuri de artificii. Si altii mor la poarta spitalului si familiile acuza medicii.”

“Daca iesim toti si spunem in public cu ce ne confruntam creem o panica generalizata”

“Nu-i sperie nimic. Ei asteapta sa ne creasca noua cate ceva in plus.

Eu am mai spus ca ar fi trebuit sa se arate inca de acum o luna cum se inghesuie cu sutele pe holurile spitalelor strigand dupa o gura de oxigen (impreuna cu sustinatorii), dar s-a preferat varianta soft, sa nu cumva sa fie deranjata tabara antivacc-cea bine reprezentata in toate structurile (chiar si in cele care ar fi trebuit sa promoveze din poarta in poarta vaccinarea).”

Ati inteles? Aceste voci nu sunt auzite de nimeni. Nici n-au timp. In schimb sunt omniprezenti cei care mananca r—t cu polonicul creand o atmosfera orweliana in care pacientii si apartinatorii lor refuza transferul in Germania, ca sa nu se faca experimente pe ei! Ce experimente?

Imaginea nu-i din Iasi, dar dupa cum vedeti, e reprezentativa”, a scris profesorul pe pagina sa de Facebook.