Raluca Turcan aduce vești bune pentru români! Cu cât se majorează pensiile în 2022

Pensiile reprezintă unul dintre cele mai importante subiecte ale momentului. Deși veniturile pensionarilor ar fi trebuit să crească deja, se pare că autoritățile au amânat momentul, dar românii au ajuns și la acest pas. Raluca Turcan a anunțat când se majorează pensiile și cu câte procente.

Pensiile cresc de la 1 ianuarie
Pensionarii așteptă de multă vreme vești bune despre veniturile lor, la care s-ar fi așteptat să se dubleze deja de anul acesta. Acest lucru nu a fost posibil, pentru că pandemia de coronavirus a afectat semnificativ bugetul statului, dar se pare că autoritățile au găsit alternative.

Astfel, la data de 1 ianuarie va avea loc prima mărire a pensiilor, pe care o așteaptă toți românii eligibili. În prim-plan se află indexarea pensiilor de la 1 ianuarie cu rata inflaţiei, precum și cu jumătate din creşterea reală a salariului mediu brut.

Raluca Turcan a intervenit acum cu vești bune pentru toată lumea. Astfel, ministrul Muncii a spus că în acest moment se lucrează la repararea inechităților din sistemul de pensii și la digitalizarea întregului proces, semn că autoritățile iau în serios acest subiect.

Cât cresc pensiile de la 1
Încă din august, fostul preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022 și alți oficiali au susținut ideea lui și i-au încurajat pe românii care nu credeau că vor mai avea parte de nimic bun, după ce situația pandemică din țara noastră s-a tot agravat.

Raluca Turcan a abordat și ea subiectul pensiilor acum și i-a lămurit pe români. Astfel, aflăm că pensiile vor crește în 2022 cu cel puțin șapte procente pentru cele cinci milioane de pensionari din România. Liberalii spun că, unul dintre cele mai bune lucruri este că, de la 1 ianuarie 2022, pensiile din România vor fi indexate. Astfel, cei care s-au lovit de creșterea prețurilor vor avea acum parte de surprize.

”Cel mai important lucru este că de la 1 ianuarie 2022 pensiile din România vor fi indexate. Pensiile cresc anul viitor cu cel puțin șapte procente.”, a spus Raluca Turcan, pentru România TV.

Raluca Turcan este de părere că Guvernul trebuie să ia măsuri în plan financiar, pentru că doar așa ar putea putea reforma sistemul de pensii şi de asistenţă socială. Astfel, le sugerează celor responsabili să atragă investiţii, să crească ocuparea locurilor de muncă şi să existe slujbe mai bine plătite în România.