Calendar ortodox 29 octombrie 2021. Sfânta Anastasia, izbăvitoarea de boli

Ziua de 29 octombrie este una extrem de importantă, pentru că acum este sărbătorită Sfânta Anastasia, una dintre cele mai importante din calendarul ortodox. Se spune că era de o bunătate ieșită din comun și, cel mai important, vindeca orice bolnav apela la ea.

Sfânta Anastasia, sărbătoare mari

Sfânta Anastasia este una dintre cele mai importante sfinte ale Calendarului Ortodox. Anastasia a rămas orfană de la o vârstă foarte fragedă, mai exact la 3 ani. Pentru că nu se putea îngriji singură, a fost luată de stareța unei mănăstiri din Roma. A crescut-o frumos și a înconjurat-o de credință.

Anastasia a crescut la mănăstire și a ajuns să-l iubească mult pe Dumnezeu. Tânăra a devenit o adevărată creștină. Ținea toate posturile și participa activ la toate slujbele, dar oamenii o cunoșteau pentru frumusețea ei ieșită din comun.

Guvernatorul păgân Probus, auzind de frumusețea ei, a trimis soldați la mănăstire pentru a o aduce pe tânăra cu care voia să se căsătorească. Aceasta a refuzat și a mărturisit că este creștină, precizând că este gata să moară pentru Dumnezeu. Auzind acestea, guvernatorul a decis să o ucidă în cele mai grele chinuri. Soldații i-au tăiat sânii și limba, apoi au decapitat-o în afara cetății.

Tradiții de Sfânta Anastasia

Potrivit tradiției, de ziua Sfintei Mucenițe Anastasia nimeni nu trebuie să se certe. În această zi se spune că nu este bine să te cerţi cu nimeni pentru a nu atrage mânia Sfintei Anastasia. În plus, trebuie să știm că nu este bine nici să îţi vorbeşti aproapele de rău.

Una dintre cele mai vechi tradiții spune că femeile însărcinate ar trebui să dea ceva de pomană copiilor sărmani pentru a avea prunci sănătoși și o naștere ușoară. Roagă-te la Sfânta Anastasia dacă nu poți face copii și ea va face o minune pentru tine.

Se mai spune că cei care vor să fie vindecați de orice boală grea trebuie să se roage la Sfântă și să îi spună ce probleme au. Niciun bolnav care apela odinioară la ea nu rămânea nevindecat.