Sfat prețios de la Cătălin Scărlătescu pentru cei care vor să slăbească

Chef Cătălin Scărlătescu s-a luptat multă vreme cu kilogramele în plus și a și slăbit de două ori, iar acum se simte mai bine ca niciodată. Juratul de la Chefi la cuțite a spus care este secretul pentru ca o dietă să dea roade și, în acest sens, a și povestit cum au stat lucrurile în cazul lui.

Cum a slăbit chef Cătălin Scărlătescu
Ajuns la 120 de kilograme, chef Cătălin Scărlătescu și-a dat seama că trebuie să facă ceva urgent, să schimbe ceva pentru că nu se simțea deloc bine. Cum se întâmplă în toate cazurile, excesul de grăsime vine la pachet cu multe probleme de sănătate, deci lucrurile sunt mult mai serioase decât pot părea la prima vedere.

Practic, nu este vorba exclusiv despre aspectul fizic, ci despre starea de sănătate, într-o proporție destul de mare, iar el se simțea rău.

Pentru cei care vor să fie sănătoși, să se simtă bine și să scape de kilogramele în plus, Scărlătescu spune că este nevoie să apeleze la un specialist în nutriție. În sprijinul acestui sfat, cheful de la Antena1 a spus că, în urmă cu câțiva ani, a slăbit fără ajutor, 25 de kilograme, după care s-a îmbolnăvit. A doua oară a slăbit ca la carte.

Eu am slăbit de două ori în viața mea. O dată am slăbit 25 de kilograme și m-am îmbolnăvit pentru că nu am făcut-o ca lumea. Și a doua oară am făcut-o ca lumea. (…) Am întinerit cu vreo 30 de ani, a spus chef Scărlătescu.

Ce mănâncă chef Florin Scărlătescu
Juratul de la Antena 1 a renunțat la alcool, tutun, carne, pâine și dulciuri, și a început să mănânce tot mai multe legume și fructe proaspete. El spune că nu contează ordinea și cantitatea când vine vorba despre fructe și legume, însă nu ai voie să mănânci nimic altceva.

Am mâncat, în schimb, doar salate proaspete, spanac, ştevie, castraveţi, roşii, mere, grapefruit, prune, nuci şi migdale neprăjite şi nesărate. Nu contează ordinea sau cantitatea, însă nu ai voie să mănânci nimic altceva. Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie (fără ulei) şi un strop de sare, iar fructele se consumă proaspete, a spus Scărlătescu pentru ClickpentruFemei.

Chef Cătălin Scărlătescu a subliniat că nu recomandă nimănui să țină regim fără să consulte medicul, pentru că fiecare organism are propriile necesități și că nu este bine să ținem diete de capul nostru.