Raed Arafat face apel la toți românii. Șeful DSU spune cum poate înceta criza sanitară: “Unica soluție…”

Situația din țara noastră este din ce în ce mai dificilă și lucrurile par să scape de sub control.

Pentru a evita ca numărul de cazuri să crească și mai tare, autoritățile au decis să adopte restricții noi. În prima de de la intrarea lor în vigoare, Raed Arafat, șeful DSU, a făcut un apel la toți românii.

Arafat le cere românilor să se vaccineze
Raed Arafat este la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor, unde administrează vaccinul alături de alți specialiști. Șeful DSU a precizat că se bucură pentru faptul că românii au început să realizeze importanța imunizării și deja ajungem la performanța de peste 90.000 de doze pe zi.

Arafat susține că doar prin vaccinare pot fi evitate noi valuri de COVID-19 și noi restricții, iar în acest context a ținut să le transmită românilor să se implice mai mult în acest proces, pentru că doar așa pot trece peste această criză. Îi roagă pe toți să facă ce pot pentru a-i îndemna pe semenii lor să se vaccineze, iar pe cei nelămuriți de capacitățile vaccinului îi invită să pună întrebări, să se informeze din surse sigure, de la autorități și specialiști.

„Fiecare persoană care se vaccinează face un pas înainte pentru toți. Fiecare persoană contează, fiecare poate contribui. Vaccinarea e soluția optimă de prevenire și de a evita să ajungi la ATI sau să-ți pierzi viața. Restricțiile sunt impuse pentru că până acum nu ne-am vaccinat destui.”, a subliniat Arafat.

Arafat, despre cei care refuză să meargă la spital
Arafat spune că situația în care ne aflăm acum, cu un număr exagerat de mare de infectări, spune că ar fi putut fi evitată dacă eram vaccinați ca în alte țări europene, cu o rată de până la 70-80% și nici nu ar fi fost impuse restricții noi.

Cât despre cei care refuză internarea în spital, deşi sunt în stare gravă și lucrurile par foarte grabe, spune că se condamnă singuri la moarte. Șeful DSU ne îndeamnă să mergem la spital când simțim că ceva nu este în regulă cu noi, înainte de a a ajunge în stare gravă și să fie prea târziu, pentru că unica șansă este ajutorul medicilor.

”Înseamnă că se autocondamnă. Dacă sunt în stare gravă şi încă ascultă aceste sfaturi de a nu se interna, de a nu primit tratamentele, înseamnă că se condamnă singuri la moarte, nu la altceva”, a declarat Raed Arafat.