ULTIMA ORA! Iată cât timp ar putea să rămână școlile închise! Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunț trist pentru elevi

Începând de luni, elevii din ciclul primar, gimnazial și liceeal vor avea parte de o vacanță de două săptămâni, asta după ce autoritățile au decis inchiderea școlilor în contextul pandemiei de COVID-19. Ei bine, lucrurile nu ar putea să rămână la doar două săptămâni. Iată ce anunț trist a făcut Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Toți elevii se pregătesc de o vacanță la care nu se așteaptau, însă din cauza numărului mare de infectări din ultima perioadă autoritățile au decis închiderea școlilor pentru o perioadă de două săptămâni.

Sorin Cîmpeanu anunță cât timp ar putea rămâne școlile închise
Totuși, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că lucrurile ar putea să nu rămână la doar două săptămâni, asta deoarece în cazul în care evoluția epidemiologică se va menține nefavorabilă, iar cazurile vor continua să crească, școlile ar putea rămâne în continuare închise.

În acest fel elevii ar urma să studieze din nou în mediul online, așa cum de altfel au mai făcut-o și deja știu ce înseamnă trecerea la școala din fața calculatorului sau a tablatei. Vestea nu pică neapărat bine pentru elevi, asta deoarece abia ce s-au întors în băncile școlii, după o perioadă în care au studiat tot online.

Vacanța forțată care a fost introdusă în structura anului școlar va trebui să fie recuperată prin cursuri de către toți elevii, iar structura anului 2021-2022 va trebui să fie modificată, mai anunță Sorin Cîmpeanu.

Nu toți elevii beneficiază de posibilitatea predării online

Lucrurile nu sunt atât de simple în ceea ce privește predarea online, asta deoarece aproape jumătate dintre elevii înscriși la cursuri pe teritoriul țării noastre nu pot să acceseze orele în format digital, asta fie pentru că nu dispun de un dispozitiv electronic, fie că semnalul la internet nu e atât de puternic în zona în care locuiesc.

„Predarea online în acest moment este posibilă, real, doar pentru jumătate din teritoriul României, pentru că cealaltă jumătate nu are o conexiune internet capabilă să asigure predare online, cel mult poate asigura transmiterea unor teme pe WhatsApp sau pe e-mail, ceea ce nu este predare online.

Deci situaţia este gravă, nu am înţeles să ne vaccinăm, am ajuns în această situaţie, din nou elevii vor trebui să plătească pentru greşelile noastre, ale adulţilor, din păcate”, a mai precizat ministrul. scroe spynews.ro