Raed Arafat, apel pentru oamenii nevaccinați

Seful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a lansat recent un mesaj pentru persoanele nevaccinate, dar și vaccinate.

Acesta le-a mulțumit oamenilor care s-au imunizat și a spus că cei nevaccinați trebuie să meargă de urgență la spital dacă se simt rău.

Raed Arafat, apel pentru oamenii nevaccinați! „Se condamnă la moarte”. Trebuie să meargă de urgență la spital dacă se simt rău
Mesajul șefului DSU a fost transmis în contextul în care România a activat Mecanismul european de protecție civilă. Totuși, doar câteva state din UE din cele 26 au răspuns pozitiv, până în momentul de față.

„E un lucru extrem de bun. Le mulțumesc celor care vin la vaccinare, oamenii au înțeles. Avem datoria să facem acest lucru și să ne implicăm. E unica soluție ca să nu se mai repete situația de acum, unica soluție pentru a se proteja fiecare pentru viața lui.

Fiecare persoană care se vaccinează face un pas înainte pentru toți. Dacă eram vaccinați destui, nu erau necesare măsurile care s-au luat. Se auto-condamnă, dacă e în stare gravă și nu se internează, se condamnă la moarte. Trebuie să ajungi la spital înainte să ajungă în stare gravă.

Sunt mai multe țări cu care suntem în discuție pentru personal medical, ca Danemarca, Polonia. Italia ne dă anticorpi monoclonali, Danemarca ne dă concentratoare”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat, anunț terifiant în plină pandemie
Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a fost invitat vineri seara în platoul Digi 24. Raed Arafat a vorbit despre situația epidemiologică din România, precizând că este posibil ca ceea ce se întâmplă acum în țară sî țină până la finalul lunii noiembrie.

„Va mai dura. Când ajungem la un platou, nu vom ajunge să avem o scădere rapidă. O să începem să avem o scădere lentă după platou. Întrebarea este dacă am ajuns la platou, că în ultimele 2 – 3 zile am văzut că suntem.

Eram la 18.000, acum suntem la 16 – 15.000. Oare cât ţine platoul ăsta? Dacă e platou, dacă nu ne trezim din nou cu o creştere. Şi dacă ţine platoul ăsta în următoarele zile, când începe să scadă şi cu ce viteză?

Clar că măsurile cu masca, mai ales şi celelalte poate vor ajuta la o scădere mai rapidă, dar nici asta nu va fi una spectaculoasă, de pe o zi pe alta să scadă cu câte 1.000. S-ar putea să ne trezim că o ducem aşa până prin mijlocul lunii noiembrie, sfârşitul lunii noiembrie, să vedem că încă luptăm cu acest val până ajungem la o situaţie controlabilă.

Depinde foarte mult de noi, din nou. (…) cu cât se vaccinează mai mult, cu atât şansa să controlăm situaţia este mai bună şi şansa să prevenim alt val mai târziu, prin ianuarie – februarie, este mai mare”, a declarat Raed Arafat la Digi24, vineri seara.