Medicul Adrian Streinu-Cercel a făcut anunțul: Iată cum am putea scăpa de pandemie

Medicul Adrian Streinu-Cercel spune că a găsit variantă optimă prin care am putea să scăpam mai repede de pandemia de coronavirus. Specialistul le propune epidemiologilor testarea în masă a populației țării, astfel încât transmiterea virusului în comunitate sau dezvoltarea unor forme grave ale infecției să nu mai fie posibilă.

Adrian Streinu-Cercel, aflat la Biblioteca Naţională din București, acolo unde se desfășoară până luni ”Maratonul vaccinării pentru viață”, fiind unul dintre cele șase centre din oraș, a ținut să facă publice câteva precizări pe care, spune el, dacă autoritățile le-ar pune în practică, șansa românilor de a nu mai pierde lupta în fața virusului din China ar fi mult mai mare.

Adrian Streinu-Cercel a găsit variantă optimă care să ne scăpe mai repede de pandemie
Astfel, pe lângă îndemnul medicului de a nu se renunța la masca de protecție în spațiile publice inchise și deschise și a de accepta vaccinarea pentru COVID-19, preşedintele Comisiei de sănătate din Senat a mai venit cu o propunere.

De data aceasta, senatorul PSD face apel către epidemiologi și spune că dacă aceștia ar ieși în stradă pentru a testa fiecare cetățean în parte, riscul infectării, transmiterii virusului în socitatea și chiar gradul ridicat de deces ar putea să nu mai existe sau, cel puțin, să fie la un nivel mult mai scăzut.

“Ar trebui luate o serie de măsuri prin care să se încerce limitarea transmiterii acestui virus, ba mai mult decât atât, să începem să testăm la fiecare scară de bloc, în aşa fel încât să dăm oamenilor

o şansă de a fi diagnosticaţi din prima, pentru că la un diagnostic precoce, şansa de supravieţuire creşte considerabil”, a afirmat Adrian Streinu-Cercel, informează DIGI24.

Totodată, el mai precizează și că dacă acest lucru nu se va aplica în scurt timp, atunci țara noastra va continua să fie învinsă de noul coronavirus, căci numărul persoanelor infectate sau decedate va fi în continuare unul crescut.

“Oamenii din domeniul epidemiologiei trebuie să coboare în stradă pentru a preveni transmiterea virusului din om în om. Vreţi să scăpăm mai uşor şi fără victime, asta va trebui să facem. Atunci ne vom limita la ceea ce avem şi să nu ne mirăm”, a mai spus medicul. scrie spynews.ro