ULTIMA ORA! Raed Arafat, anunț pentru toți elevii, profesorii și părinții

Săptămâna aceasta, preșdintele Klaus Iohannis a anunțat că vacanța elevilor din ciclul primar va fi prelungită, de aceasta beneficiind și cei din ciclul gimnazial și liceal. Secretarul de stat Raed Arafat a precizat, vineri seara, ce se va întâmpla cu școala după vacanța prelungită.

Anunțul momentului pentru elevi și părinți! Ce se întâmplă cu școala după vacanța prelungită
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a fost prezent, vineri seara, în platoul Digi 24, acolo unde a precizat că nu există nicio garanţie că elevii vor relua cursurile şcolare cu prezenţă fizică, după cele două săptămâni de vacanţă.

„S-a preferat soluţia asta (vacanţă două săptămâni – n.r.) compensând ulterior zilele date pentru vacanţă, decât să fie online şi să fie o discrepanţă între accesul la online şi seriozitatea şi toate acestea. Au fost nişte discuţii care au fost stabilite mai ales de experţii de la Ministerul Educaţiei că asta ar fi soluţia mai bună”, a declarat Raed Arafat, la Digi24, vineri seară, întrebat de ce s-a ales vacanţă pentru toţi elevii şi nu cursuri online.

Nu există garanție că elevii vor reveni la școala în format fizic
Secretarul de stat în MAI subliniază că ”nu există nicio garanţie (că după două săptămâni cursurile vor reîncepe fizic – n.r.) pentru că nu ştim cum va evolua. Aşteptăm să vedem evoluţia şi discuţia asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”

Acesta a mai spus că abia după 14 zile se vor vedea rezultatele restricţiilor impuse de luni.

Ce spune ministrul interimar al Educației
Sorin Cîmpeanu, ministru interimar al Educației, a declarat recent că respinge o prelungire a vacanței de două săptămâni, care va începe de săptămâna viitoare pentru toți elevii. Acesta a mai spus că „nu va fi pierdută nicio zi de școală” iar soluția nu poate fi o vacanță suplimentară, în cazul în care cifra infectărilor continuă să crească

„Nu va fi pierdută nicio zi de şcoală, dacă vacanţa va fi de două săptămâni. Dacă însă evoluţia epidemiologică nu va permite revenirea

cu prezenţă fizică în data de 8 noiembrie, lucrurile vor fi mai grave şi soluţia mă tem că nu va mai putea fi acceptată sub forma unei vacanţe suplimentare”, a declarat Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul interimar al educației a explicat că elevii de gimnaziu şi cei de liceu vor recupera două săptămâni din anul şcolar,

în timp ce pentru elevii din clasele mici va trebui recuperată doar o săptămână.

„Orele se pot recupera prin modificarea structurii anului şcolar. Pentru elevii din învăţământul primar şi pentru cei din grădiniţe este vorba doar de cinci zile de vacanţă suplimentară. (…) Mâine deja vom avea discuţii cu reprezentanţii elevilor şi ai profesorilor pentru a vedea care este cea mai bună variantă.

Sigur este variantă de recuperare. Nu va fi pierdută nicio zi de şcoală, dacă vacanţa va fi de două săptămâni. Dacă însă evoluţia epidemiologică nu va permite revenirea cu prezenţă fizică în data de 8 noiembrie, lucrurile vor fi mai grave şi soluţia mă tem că nu va mai putea fi acceptată sub forma unei vacanţe suplimentare. Va trebui să identificăm soluţii care să facă posibilă predarea online cu pierderi cât mai mici”, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.