Un preot de 46 de ani și soția sa au murit de coronavirus. Doi copii au rămas orfani: „Mama, nu ai vrut să-l lași singur pe tati în ceruri”

Un preot de 46 de ani din comuna Orodel, județul Dolj, infectat cu SARS-CoV-2 a murit, după ce a dezvoltat o formă gravă a bolii. La două zile după deces şi soţia acestuia a decedat. Aceştia erau părinţii a doi copii, care acum au rămas orfani.

Starea preotului s-a agravat de la o zi la alta. Prin urmare, el a fost transferat la Institutul „Marius Nasta”, din Bucureşti, dar acolo a pierdut lupta cu boala. După trei zile, soţia sa a decedat la spitalul din Caracal. Niciunul dintre ei nu erau vaccinaţi. Au rămas în urma lor doi copii, de 7 şi 21 ani.

Preotul de 46 de ani și soția sa erau nevaccinați

Preotul Aurel Dolea slujea de 14 ani în comuna natală Orodel, din Dolj.

Decesul lui a survenit marți 19 octombrie, iar joi a fost înmormântat în satul natal.

„După ce că s-a dus el, s-a mai dus şi preoteasa. Au rămas copilaşii singuri. Era om de treabă, cum s-a întâmplat cu el, nu ştiu. Rău, rău”, spune o femeie din sat.

Fiul cel mare al preotului a postat mesaje dureroase pe pagina sa de Facebook: „Cu durere în suflet și cu inima zdrobită întregii familii. Vă aduc la cunoștință: Preotul DOLEA AUREL parohia Orodel județul Dolj Înormântarea va avea loc Joi la ora 12 la Biserica Sfântul Nicolaie din Orodel. Dumnezeu să-l ierte și să-l bine cuvinteze. Azi va fi adus în Sfânta biserica”, a scris pe Facebook fiul cel mare al celor doi soți răpuși.

„Mama, nu ai vrut să-l lași singur pe tati în ceruri”

Fiul îndurerat al preotului a anunțat trecerea la cele veșnice și a mamei sale:

„Dumnezeu să te ierte și să te odihneasca în pace ne-ai părăsit pe noi copiii și matale Mama nu ai vrut să-l lași pe tati singur în ceruri și te -ai stins la 3 zile după moartea lui știu ca o sa ne vegheati din ceruri”, a scris pe Facebook băiatul de 21 de ani al celor doi.

Mesajul tulburător al fiului celor doi

„Dumnezeu să vă ierte scumpi mei părinți dragi și iubiți m-ați lăsat amîndoi și ați plecat grăbiți în grădină Domnului în ceruri regrete eterne ați lăsat în inima mea și a fratelui meu un gol ne măsurabil nu vă vom uita niciodată și cu cinste și slavă vom pomeni numele vostru

Preot Aurel Dolea Preoteasa Dolea Larisa Claudia”, a mai scris tânărul îndoliat pe Facebook.


Episcopul Devei și Hunedoarei, o altă victimă a COVID-19

Teribila boală nu l-a cruțat nici pe Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei. Acesta a ajuns în stare gravă la spital pe 8 octombrie, iar ulterior a fost mutat la Terapie Intensivă. La ultimul examen tomograf s-a stabilit că avea plămânii afectați în proporție de 85%.

În timp ce era pregătit pentru transferul cu elicopterul la spitalul din Târgu Mureș, Episcopul Devei și al Hunedoarei a intrat în stop cardio-respirator. Cei de la DSP Deva au precizat ulterior că prelatul era vaccinat.