Iohannis anunță noile restricții! Circulația, interzisă pe timpul nopții

Președintele Klaus Iohannis a anunțat noile măsuri ale momentului, după ce astăzi a convocat o ședință specială. Astfel, s-au stabilit astăzi noile măsuri pentru perioada următoare, având în vedere că situația de la noi din țară este din ce în ce mai dificilă și tot mai mulți oameni se îmbolnăvesc sau pierd lupta cu viața.

Restricții noi în România
Președintele Klaus Iohannis a ieșit public astăzi și a vorbit despre noile restricții care vor intra în vigoare în doar câteva zile. Astfel, președintele a spus că Guvernul are în pregătire mai multe restricții pentru persoanele care încă nu s-au imunizat, în speranța că va scădea numărul de infectări din țara noastră. Iohannis a subliniat faptul că urmează o mulțime de restricții pentru cei care nu s-au vaccinat până acum.

Astfel, vor fi impuse din nou restricții pe timp de noapte pentru cei care nu pot face dovada că s-au vaccinat. În plus, vom avea nevoie de certificat verde și în majoritatea activităților zilnice, lucru care va fi clarificat de către Guvern cel mai târziu vineri.

Masca, din nou obligatorie
Președintele a adăugat că acoperirea nasului și a gurii va fi obligatorie peste tot, pentru a preveni răspândirea virusului. Astfel, masca redevine obligatorie atât în interior, cât și în exterior, începând de luni, atât pentru cei vaccinați, cât și pentru cei nevaccinați. Până acum, masca era obligatorie doar în interior și în zonele unde se formau aglomerații, stații, mijloc de transport în comun.

“Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot, interior şi exterior, şi în târguri, şi la cinema, şi dacă vă plimbaţi pe stradă. Este regretabil, dar trebuie să instituim restricţii care vor intra luni în vigoare. Guvernul va hotărî cel târziu vineri ce restricţii intră în vigoare. Dau doar câteva exemple: va fi restricţionată circulaţia noaptea, excepţie făcând cei vaccinaţi şi cei cu legitimaţie de serviciu. În timpul zilei, la majoritatea activităţilor accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Cei nevaccinaţi vor avea o sumedenie de restricţii, Până atunci vă doresc multă sănătate.”, a declarat președintele.

De asemenea, președintele anunță că școlile din toată țara se închid de luni. Deși elevii mici aveau deja vacanță de luni, timp de o săptămână, se pare că acum toți școlarii vor sta acasă. Riscul de infectare este extrem de crescut și în școli, având în vedere că încă mai există elevi și cadre medicale nevaccinate, motiv pentru care autoritățile s-au gândit să ia măsuri.