ULTIMA ORA! O delegație OMS vine în România. “Am ajuns un exemplu negativ la nivel internațional”

România a devenit un exemplu negativ la nivel internațional, iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a luat decizia de a analiza în detaliu cauzele eșecului vaccinării din țara noastră.

Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România pentru a înțelege de ce o țară cu acces la toate vaccinurile anti-Covid are o rată atât de scăzutăde imunizare, a anunțat președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu. ”Avem un număr enorm de mare de decese evitabile”, a spus medicul român.

România, pe locul 2 în lume după decesele asociate COVID-19
România se află în prezent pe locul doi în lume şi pe primul loc în Europa la decesele zilnice asociate Covid-19, raportate la populaţie.

Cifrele sunt calculate ca medie zilnică pentru săptămâna care s-a încheiat joi, 14 octombrie, potrivit platformei Our World in Data, realizată de cercetători Oxford.

România are cea mai mică rată de vaccinare din Uniunea Europeană, mai precis 29,1%.

Delegație OMS, la București
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a spus că reprezentanții acestei instituții au cerut o întâlnire pentru cu reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică pentru a analiza cauzele dezastrului epidemiologic din România.„Suntem într-o situație dramatică.

Cum am ajuns aici? Prin nevaccinare, prin lipsa de încredere în mesajul nostru, al medicilor. Țara noastră a ajuns un exemplu negativ la nivel internațional. Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută”, a declarat Daniel Coriu la Digi24.

Cine e responsabil pentru “decesele evitabile”?
Consecința directă o vedem în spitale, spune medicul român: sunt supraaglomerate cu infecții COVID, nu mai putem face față cazurilor noi, avem un număr enorm de mare de decese evitabile.

“Subliniez acest lucru, decese evitabile, pacienți care au murit și nu trebuia să moară. Resursa umană, corpul medical, este sub o presiune uriașă, suntem obosiți, suntem copleșiți, tratăm pacienți în corturi și containere.

Trebuie să recunoaștem, să ne asumăm că avem resurse limitate”, a explicat șeful Colegiului Medicilor. scrie kanald.ro