ULTIMA ORA! Românii vor primi mai mulți bani! S-a publicat în Monitorul Oficial

Se majorează salariul minim în România de la 1 ianurarie 2022. Deși măsura a fost anunțată de ceva timp, acum este oficială.
Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial.

Oficial salariul minim se majorează de la 1 ianuarie 2022
Salariul minim va crește cu10,8% față de valoarea din prezent și va ajunge, de la începutul anului viitor, la 2.550 de lei. Astfel, salariul minim net va crește cu 138 de lei. Așadar, salariul minim va crește, de la în 1 ianuarie 2022, de la 1.386 de lei la 1.524 de lei.

Românii care trebuie să depună Declarația Unică vor avea, începând cu 1 ianuarie, un plafon, respectiv 30.600 de lei.

Românii cu studii superioare nu vor mai beneficia de salariul minim
De la 1 ianuarie va exista o modificare prin care salariul minim pentru studii superioare va fi eliminat.

Odată cu majorarea salariului minim brut, acesta va depăși suma de 2.350 de lei brut, cât era salariul minim pentru cei cu studii superioare.

Având în vedere salariul minim pentru construcții, acesta nu se va modifica și va rămâne în valoare de 3.000 de lei brut.

Majorarea salariului minim poate aduce cu sine și alte schimbări, rămâne de văzut dacă se va majora și punctul de amendă.

Acesta ar putea să rămână la 145 de lei, ca în anii trecuți, adică să nu se actualizeze în funcție de noua valoare a salariului.

Cresc încasările la bugetul de stat
Odată cu creșterea salariului minim pe economie, bugetul de stat se va îmbogăți cu circa 1,8 miliarde de lei.

Potrivit ulimelor date indicate de Ministrul Muncii, 1,3 milioane de români primesc, în prezent, salariul minim pe economie.

Raluca Turcan a precizat că sunt 1,97 de milioane de salariați activi care au salariul mai mic de 2.550 de lei brut, atât cât va fi salariul minim brut de la 1 ianuarie. scrie kanald.ro