Calendar ortodox 17 octombrie 2021. Este sărbătorit unul dintre cei mai puternici sfinți

Este zi de mare sărbătoare duminică. La data de 17 octombrie 2021, românii își amintesc de un sfânt important pentru țara noastră. Astfel, este sărbătorit cum se cuvine Sfântul Proroc Osea, conform calendarului ortodox. Vezi cine a fost marele Sfânt și ce însemnătate are această zi.

Sfântul Osea, 17 octombrie 2021
Biserica Ortodoxă Română îl pomenește pe data de 17 octombrie 2021 pe Sfântul Proroc Osea, unul dintre cei mai cunoscuți sfinți din religia noastră. Conform Bibliei, acesta a prorocit cu opt sute de ani înainte de Nașterea lui Iisus Hristos. Sfântul Proroc Osea era foarte credincios. A crescut încă de mic înconjurat de ceedință și, când a crescut, și îi mustra pe toți cei care se închinau la anumiți idoli.

Acesta l-a iubit mult pe Dumnezeu și a făcut multe demonstrații de-a lungul timpului. Acesta a adus mulți pe calea cea dreaptă, dar mai ales e israeliții care au decis să uite de Dumnezeu. Părea că nimeni nu îi mai poate îndrepta, dar Sfântul a reușit să ducă misiunea la bun sfârșit. De-a lungul vieții, Sfântul Proroc Osea i-a îndemnat pe oameni să nu își piardă credința în Dumnezeu și i-a mustrat de fiecare dată pe cei care se îndoiau de puterea lui Dumnezeu. Nu era dur cu ei, dar știa cum să îi certe, astfel încât aceștia să se repare.

Tot Sfântul Proroc Osea este cel care a vestit moartea Samariei și a lui Israel din cauza păcatelor și tot el a fost cel care a anunțat sfârșitul și desființarea jertfelor Vechiului Testament. El a vorbit și despre Învierea Domnului și alte fapte mărețe.

Tradiții în zi de sărbătoare
Se spune că de ziua Sfântului Osea trebuie să ne rugăm și să mergem la biserică, așa cum făcea mereu și Prorocul. În plus, se spune că este bine ca azi, când vedem un om care păcătuiește sau face ceva greșit față de Domnul, să îi ținem o predică despre ce a făcut și să-i explicăm ce este bine.

Fiind duminică, nu se spală, nu se coase și nu se fac treburi de niciun fel. Nu ai voie să muncești, mai ales să mergi la câmp. Ai voie, în schimb, să gătești, să pregătești bucate pe care să le dai apoi de pomană celor nevoiași, pentru sufletele adormiților.

Nu este recomandat să vorbești urât să ai gânduri negre față de cineva, să te cerți sau să porți ură. Se spune că, în acest ritm, vei avea mereu o relație rea cu oamenii, până la sfârșitul anului.