Eram la coadă la supermarket, în fața mea o gravidă în pijamale și cu ochiul vânăt. Ce a urmat este o lecție devastatoare

Uneori viața aruncă spre noi momente cu adevărat cutremurătoare, momente care devin legende, povești, lecții pentru copiii noștri. Ce vei citi mai jos poate să fie doar o poveste sau poate să fie chiar o realitate. Asta nici nu mai contează. Contează lacrimile pe care le vei avea în ochi după și amprenta pe care povestea de mai jos o va lăsa în sufletul tău.

“Era trecut de ora 22 și eu eram la coadă în supermarket, la singura casă deschisă. În fața mea era o femeie la vreo 20 de ani în pijamale, gravidă și cu un ochi vânăt.
Părea destul de agitată.
Casierul a întrebat-o:
– Sunteți bine?
– Da, nu știu dacă mai am bani pe card. Cum pot să aflu? Nu e niciun bancomat prin zonă.
– Păi, scanez un produs, închid bonul și vedem dacă plata este acceptată.
– Ok! Sper să mai am ceva pe card.

Din păcate, cardul femeii este refuzat. Fonduri insuficiente. Casierul o întreabă:
– Nu aveți bani cash?
– Nu! – o apucă plânsul. Cred că mi-a luat toți banii de pe card. Fostul meu prieten m-a dat afară din casă în seara asta. A venit acasă și mi-a zis că acest copil nu are cum să fie al lui, m-a lovit și m-a aruncat în stradă. Nu știu cum o să mă descurc. Stau la o prietenă până mă pun pe picioare.
Un bărbat din spatele meu a decis să se bage în discuție.
– Plătesc eu! Pune totul pe bonul meu.

Mă dau la o parte ca el să poate ajunge cu căruțul lângă femeie. Avea un coș plin ochi. Casierul a început să scaneze și produsele bărbatului alături de cele ale femeii.
– Nu, nu pot accepta. Vă rog! – a spus printre suspine femeia.
– Draga mea, crede-mă că știu ce fac. Mama mea a fost dată afară din casă când era gravidă cu mine pentru că tata credea că era înșelat. Mama s-a chinuit cu două slujbe ca să am un trai decent. Să nu mai lăsăm toți idoții cu probleme de încredere să ne guverneze viața.
– Da, dar nu pot să accept. Eu nu am un loc de muncă, nu am cum să vă dau banii înapoi.
– Uite, ia cartea mea de vizită. Te-am mai văzut pe aici prin zonă și pari o fată educată. Te aștept mâine la mine la magazin, am nevoie de o vânzătoare. Soția mea are și o garsonieră de închiriat dacă te interesează.

Între timp casierul băgase în pungi toate produsele.
– Costă 345 lei.
Bărbatul îi face semn gravidei să înainteze să-și ia produsele și el întinde casierului cardul. Se întoarce către femeie și îi spune:
– Totul o să fie bine. Să vii mâine la un interviu. Să știi că vorbesc serios.
Domnule, dacă citești asta să știi că m-ai făcut să am din nou încredere în oameni. Doamnă, sper că oriunde v-ați afla să aveți o viață mai bună și dumneavoastră și copilul pe care îl veți avea.”