ULTIMA ORA! Școlile ar putea fi închise în Ilfov. Rata de infectare a ajuns deja la 15 la mia de locuitori

Situație alarmantă în România! În contextul actual al pandemiei de coronavirus, școlile din Ilfov ar putea fi închise, după ce rata de infectare a ajuns de 15 la mia de locuitori. Cu o incidență de 19,42 la mie, orașul care se situează pe primul loc în ceea ce privește rata de infectare este Bragadiru.

Școlile din Ilfov ar putea fi închise. Rata de infectare a ajuns la 15 la mie. Situația este extrem de îngrijorătoare, iar autoritățile ar putea impune închiderea școlilor. Deocamdată nu s-a luat o decizie în acest sens, însă se discută inclusiv varianta carantinării județului.

Județul Ilfov ar putea intra în carantină
S-a stabilit o întâlnire la Prefectura Capitalei pentru luarea unor decizii în acest sens. Potrivit Antena3, DSP ar fi solicitat chiar carantinarea județului Ilfov, dar prefectul nu ar susține o asemenea măsură.

Școlile ar putea trece în format exclusiv online, în condițiile în care DSP ILfov a făcut această recomandare.

Motivul invocat este faptul că extrem de multe persoane merg la serviciu în București, așa că această carantinare ar deveni o piedică pentru mai mulți locuitori. Până când rata de infectare va fi mai mică, hotelurile sau restaurantele ar putea fi închise.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus ca locurile frecventate, cum ar fi hotelurile sau restaurantele să fie închise de tot, astfel încât nici persoanele care dețin certificatul verde nu vor mai avea acces.

Restricții în România pentru persoanele nevaccinate
Pentru că rata de infectare a crescut alarmant în toate județele din România, autoritățile au introdus noi restricții pentru persoanele care nu sunt imunizate împotriva coronavirusului.

Persoanele nevaccinate nu mai au voie să iasă din casă în intervalul 20:00 – 05:00 decât în scop profesional sau în situații de urgență.

În ceea ce privește masca de protecție, aceasta a devenit obligatorie atât la interior, cât și la exterior, în locurile aglomerate, cum ar fi târguri, piețe, stații de autobuz. scrie spynews.ro