PANA LA LACRIMI! Gestul emoționant făcut de un paramedic SMURD. Ce i-a spus salvatorul unei bătrâne pe care a luat-o cu ambulanța

Paramedicul SMURD, Cosmin Precup, a alinat suferința unei bătrâne pe care a luat-o cu ambulanța.

Gestul emoționant al unui paramedic SMURD. Ce i-a spus salvatorul, Cosmin Precup, unei bătrâne pe care a luat-o cu ambulanța, deși inițial refuzase să meargă la spital.

Gestul emoționant făcut de un paramedic SMURD
Cosmin Precup, paramedic SMURD, a impresionat internauții cu postarea sa făcută pe rețelele de socializare. Tânărul salvator a postat o fotografie însoțită de un fragment dintr-o conversație pe care a avut-o cu o pacientă în vârstă, pe care a transportat-o la spital.

”- Unde mă duceți mă mamaie?
– La spital mamaie, să te faci bine
– Dar eu îs bătrână…cerost are
– Pentru unii poate ești doar o bătrână, dar pentru noi ești lumea toată”, a scris paramedicul în dreptul fotografiei postate pe rețelele de socializare.

Astfel, tânărul salvator a arătat empatie față de bătrâna aflată în suferință și i-a arătat că vârsta nu este un impediment ca să meargă la spital și să primească asistență medicală.

În fotografia postată de Cosmin Precup se vede cum pe mănușa acestuia este scris următorul mesaj: ”Sunt alături de tine, mamaie dragă”.

De-a-lungul timpului, o mulțime dintre postările paramedicului au ajuns virale pe rețelele de socializare, fiind distribuite de o mulțime de internauți.

Cosmin Precup, despre experiența cu vârstnicii care au nevoie de asistență medicală
Cosmin Precup a povestit pentru WOWbiz.ro ce înseamnă pentru el să trateze un pacient vârstnic, dar și cât de important este să empatizeze cu acesta.

Totodată, paramedicul SMURD a mai spus că deși inițial, bătrânii refuză asistența medicală, într-un final o acceptă, dat fiind că salvatorul le vorbește acestora ca și cum ar fi nepotul lor.

”De multe ori, oamenii bătrâni nu vor să sune la ambulanță, chiar dacă le este rău, pentru a “nu deranja”. Majoritatea sunt oameni care au trăit în comunism și au fost învățați să sune la salvare doar atunci când erau pe moarte.

Atunci când lucrezi cu oameni bătrâni, îți aduci aminte cu drag de bunici, de copilărie, de tot ce te-au îndemnat să ajungi și unde ai ajuns. Îți mai aduci aminte de tot ce te-au învățat, de cum te-au îngrijit când erai bolnav și cum te-au sfătuit să ajungi un om bun.

Din păcate, eu nu mai am bunici, iar asta doare foarte tare. Însă, atunci când primesc cazuri cu pacienți mai în vârstă, îi tratez ca și cum i-aș trata pe bunicii mei. Încep să le vorbesc cu ”mamaie” sau ”tataie” și empatizez cu suferința lor. Important este să îi fac să nu se gândească că se află într-o ambulanță, ci mai degrabă că se află într-o mașină cu nepotul lor.

Majoritatea vârstnicilor refuză spitalizarea pe motiv că sunt bătrâni sau că nu are rost deplasarea. Totodată, se mai gândesc că ocupă un pat pe care ar putea să îl ocupe un pacient mai tânăr. Însă, după o discuție ca în ”familie”, între ”bunic/ă și nepot”, reușesc să îi fac să se răzgândească”, a declarat Cosmin Precup, paramedic SMURD pentru WOWbiz.ro.