ULTIMA ORA! Accesul în facultăți s-ar putea face doar pe baza certificatului verde. Rectorii cer Guvernului introducerea noului document

Deși introducerea certificatului verde a provocat multe disensiuni în multe planuri ale societății, pentru că situația epidemiologică din țară o impune, dar și din dorința de a desfășura cursuri față în față, accesul în facultăți s-ar putea face de acum încolo doar pe baza acestui document.

Măsura a fost propusă de rectorii instituțiilor, care cer Guvernului să introducă certificatul de vaccinarea și în ceea ce privește mersul la facultate.

În plin val patru al pandemiei, când aproape toată România este în scenariul roșu din cauza infecției cu virusul din China, pentru a susține campania de vaccinare, rectorii mai multor universități din țară vin cu o propunere care să stopeze răspândirea virusului printre studenți.

Rectorii cer ca accesul în universități să se facă pe baza certificatului verde

Consiliului Național al Rectorilor, în cadrul unei ședințe desfășurate la Brașov, acolo unde a fost prezent și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, printre alte măsuri discutate și adoptate, referitoare la creșterea performanței sistemului național de învățământ superior și cercetare științifică, au atins și subiectul vaccinare.

Astfel, aceștia ger Guvernului ca printr-o nouă măsură, ce vizează toată țara, să fie adoptată obligativitatea prezentării certificatului verde pentru accesul în spațiul universitar.

„CNR solicită Guvernului/Parlamentului României modificarea cadrului legislativ astfel încât accesul în spațiul universitar să se facă pe baza certificatului verde digital, cu excepția celor care au contraindicații medicale”, este una dintre hotărârile adoptate de Consiliului Național al Rectorilor, scrie Mediafax.

Așadar, nu doar că studenții vaccinați vor avea întâietate la cazarea în căminele instituțiilor de învățământ, conform anunțului lui Sorin Cîmpeanu, ci, dacă măsura este adoptată de autorități, doar aceștia vor putea participa la cursurile în formă fizică și la restul evenimentelor ce se desfășoară într-un an studențesc.

Totodată, în cadrul aceleiași ședințe, Consiliului Național al Rectorilor, pentru a se asigura că măsura dorită de ei este respectată de toți studenții, a mai cerut organizațiilor studențești sprijin pentru actualizarea periodică a situației studenților vaccinați din universități. scrie spynews.ro