O tânără a mers la Sfânta Parascheva după ce a fost părăsită de viitorul soț pentru altă femeie. Ce i s-a întâmplat la scurt timp după ce s-a rugat

O tânără a mers la Sfânta Parascheva după ce a fost părăsită de viitorul soț pentru altă femeie. Pe 14 octombrie, creștinii ortodocși merge în fiecare an la Sfânta Parascheva pentru a se ruga. Multe persoane consideră că moaștele Sfintei Parascheva face minuni. Este și cazul unei tinere care a fost părăsită de logodnic și s-a cununat cu o altă femeie. Ce minune a avut loc în viața sa după ce s-a rugat?

O tânără a mers la Sfânta Parascheva după ce a fost părăsită de viitorul soț pentru altă femeie. Zeci de mii de pelerini merg anual la Iași pentru a se ruga la moaștele Sfintei Parascheva, care este și ocrotitoare a Moldovei.

Tristă și fără speranță a mers la un preot din Ardeal, iar acesta a sfătuit-o să meargă să se roage la Sfânta Parascheva. L-a ascultat pe părinte, iar după câteva zile a mers la moaștele Sfintei Parascheva unde s-a rugat pentru o minune în viața ei.

O lună mai târziu, fata s-a căsătorit cu un alt băiat și acum este foarte fericită, deoarece a avut credință și s-a rugat tot timpul. Mulți oameni care suferă de dureri cumplite intră în biserică și se roagă la moaște, iar ulterior pleacă de acolo liniștiți. Se spune că Sfânta Parascheva vindecâ atât durerile sufletești cât și pe cele trupești. De asemenea, acatistul ei face minuni atunci când este citit cu credință și evlavie. Sfânta Parascheva este cunoscută în popor ca Sfânta Vineri, personaj des întâlnit în basmele românilor. Potrivit Bisericii Ortodoxe Române, cuvioasa Parascheva a săvârșit numeroase vindecări miraculoase.

O tânără a ieșit din comă după ce iubitul ei s-a rugat la moaștele Sfintei Parascheva
Monica Neamtru a ajuns la un spital din Iași cu o sarcină extrauterină și avea nevoie de intervenție chirurgicală. Tânăra a intrat în comă după ce a apărut o serie de complicații în timpul intervenției, iar după trei săptămâni au apărut primtele rezultate. Zile și nopți, iubitul Monicăi a mers la Racla cu Sfintele Moaște ale Cuvioasei Parascheva și i-a cerut să o vindece pe tânără. Rugăciunile i-au fost ascultate. Între Ștefan și Monica a fost dragoste la prima vedere. Monica a ajuns la Maternitatea Elena Doamana unde a fost diagnosticată cu o sarcină extrauterină, iar pentru eliminarea sarcinii, medicul ginecolog a decis să facă o laparoscopie, dar în timpul operației, din cauza unei hemoragii provocate de perforarea unuia dintre vasele iliace, a continuat intervenția.

După câteva ore, Monica a început să sângereze fiind nevoie de a doua intervenție chirurgicală. A doua zi, tânăra a fost operată a treia oară, de această dată de un chirurg vasculat și chirurg generalist. A fost scoasă din sala în stare critică și transferată direct în Clinica ATI de la Spitalul Sf. Spiridon. După câteva zile, medicii au operat-o a patrea oară fiindu-i scos o porțiune de colon. Au fost deschide două anchete în acest caz, dar nu s-a luat nicio măsură.

Ce minuni a făcut Sfânta Parascheva
Sunt multe povești despre minunile făcute de Sfânta Parascheva. Se spune că în fața unui bărbat, care avea probleme cu pielea s-a vindecat ca prin minne după ce și-a apropiat de chip o batistă care atinsese moaștele Sfintei. Soția sa a mers la Sfânta Parascheva pentru a se ruga pentru sănătatea soțului ei, iar după ce i-a dat batista, acesta s-a vindecat.

Mai mult, o carte publicată, în 2005, de editura Mănăstirii Sihăstria, intitulată „Suferințele Mamei Blondina – O martiră a Siberiei”, arată multe dintre minunile Cuvioasei Parascheva. O femeie sărmană,cu trei copii, s-a îmbolnăvit grav, în urma unei sinuzite netratate. După o vizită la racla cu sfintele moaște, femeia a scăpat de infecție și s-a vindecat complet. o maică din Cheile Bivazului avea probleme grave la urechi, iar după ce a stat trei zile în rugăciuni cu lacrimi, a plecat acasă sănătoasă.

Totodată, se spune că o femeie din București a venit cu un covor persan, frumos, dar de mulțumire pentru Sfânta Parascheva. Soțul ei, bolnav de cancer s-a vindecat ca prin minune după ce femeia s-a rugat la moaștele Cuvioasei Parascheva.