Klaus Iohannis, declarații după demiterea Guvernului. Președintele aduce acuzații grave: „Este o situație complicată, generată de politicieni cinici”

Ziua de 5 octombrie a fost una extrem de importantă pentru România. Astăzi, în urma votului, Guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis, situație ce a generat o mulțime de controverse. Președintele Klaus Iohannis a reacționat și el acum, după marele eveniment.

Iohannis, declarații controversate

Moțiunea de cenzură depusă de PSD și susținută și de USR și AUR a fost adoptată marți, la data de 5 octombrie. Guvernul condus de Florin Cîțu a fost astfel demis, după ce au fost obținute 281 de voturi, atingând un nou record la o o astfel de situație.

Astfel, după mai puțin de 11 luni de la învestire, mai exact după 278 de zile, și la o lună de la retragerea USR-PLUS de la guvernare, Guvernul lui Cîțu a picat. Din 466 de parlamentari, au fost exprimate 318 voturi, dintre care 281 pro.

Așa cum era normal și de așteptat, președintele a făcut declarații despre acest subiect controversat al momentului. Iohannis a precizat că nu era nevoie de o altă criză, una guvernamentală, având în vedere că țara noastră deja se confruntă cu o criză de sănătate.

“Astăzi a fost votată o moțiune de cenzură care a avut succes. Cum se spune mai colocvial, guvernul a picat în Parlament. În ultimele luni s-au spus foarte multe lucruri în politică. Politicienii s-au obișnuit să se arate cu degetul, să se acuze, oamenii nu știu ce să mai înțeleagă. Este o situație complicată, o situație care a fost generată de politicieni cinici.”, a declarat președintele.

Iohannis, despre vinovații moțiunii

Klaus Iohannis a scos în evidență faptul că vinovați pentru această situație sunt politicienii care doar arată cu degetul și nu se gândesc la cât de mult rău fac acestei țări. În plus, le transmite celor care au dat curs acestei situații că nu fac nimic decât să complice și mai tare situația.

În plus, șeful statului a precizat că va scoate grupările parlamentare la consultări și, în funcție de rezultatul acestor consultări, va convoca și un candidat pentru postul de prim-ministru. Le dă timp partidelor pentru a face alegerea corectă.

Președintele a scos în evidență faptul că este nevoie de un Guvern urgent, pentru că vine iarna, cresc prețurile la energie, la fel și numărul de cazuri de îmbolnăvire și este nevoie de multă muncă pentru a pune la punct toate aspectele.