ULTIMA ORA! Bucureștiul va intra în carantină? Răspunsul dat de Raed Arafat: „Se iau măsuri”

Cazurile de coronavirus au înregistrat o creștere alarmantă în ultimele săptămâni, motiv pentru care autoritățile nu au întârziat să adopte măsurile de protecție împotriva virusului. Capitala se apropie tot mai mult de o rată de infectare de 10 la mia de locuitori, iar întrebarea de pe buzele tuturor este dacă Bucureștiul va intra sau nu în carantină totală.

Raed Arafat a fost întrebat recent dacă Capitala va intra în Capitală odată ce se va atinge următorul prag al ratei de infectare. Șeful DSU a mărturisit că nu se în calcul această variantă, motiv pentru care au fost introduse alte măsuri de protecție.

„Nu s-a pus problema Capitalei să intre în carantină. Şi aţi văzut, se iau măsuri, sunt măsurile de 3 la mie, de 6 la mie, de 7,5 la mie, dar se evită totuşi carantinarea unei capitale, care ar avea un impact major.Laacest moment acest lucru nu s-a discutat”, a fost răspunsul dat de Raed Arafat.

Raed Arafat: „Se evită carantinarea Capitalei”
Șeful DSU a mai fost întrebat care ar putea fi rata de infectarea de la care se in calcul carantinarea Bucureștiului.Raed Arafat a specificat faptul că situația va rămâne sub control atât timp cât cetățenii vor respecta măsurile de protecție. Astfel, carantinarea Capitalei va rămâne în continuare în afara listei de soluții.

„Nu dau praguri, pentru că ştiţi că e un calcul mai complex care se face cu INSP-ul, aşa că rămâne să vedem care vor fi datele şi monitorizarea, dar se evită carantinarea Capitalei.

Nu am carantinat-o nici altădată, doar că noi sperăm ca oamenii totuşi să respecte, cu toţii să respectăm măsurile care se recomandă, ca să reuşim să controlăm situaţia”, a adăugat Raed Arafat.

Amintim că până la data de 4 octombrie 2021, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.274.119 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.332 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.about:blank1.130.791 de pacienți au fost declarați vindecați. scrie wowbiz.ro