Vestea tristă a zilei! A mai murit un pacient de la Spitalul din Constanța

Din nefericire, unul dintre pacienții care erau internați în Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, cel cuprins de incendiu, s-a stins în dimineața acestei zile. Este vorba despre un bărbat care fusese transferat la Spitalul de Pneumofiziologie de la Palazu Mare.

A murit unul dintre pacienții transferați după incendiul de la ATI Constanța
Pacientul avea 63 de ani și, potrivit primelor informații, nu fusese afectat de incendiul izbucnit la ATI în dimineața zilei de 1 octombrie. Acesta făcea parte din cei aproape 40 de pacienți care au fost transferați în alte spitale după ce a izbucnit incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

Reamintim că în momentul producerii incendiului care a răpit șapte vieți, în unitatea spitalicească se aflau internate 113 persoane, dintre care 10 erau la Terapie Intensivă.

A fost o tragedie trasă parcă la indigo cu ceea ce s-a întâmplat anul trecut la Spitalul din Piatra Neamț, tot pe secția ATI.

Ajutor financiar pentru familiile victimelor incendiului de la Constanța
După ședința de Guvern care a avut loc la începutul acestei săptămâni, Ministrul Muncii a anunțat că executivul va acorda un sprijin financiar familiilor victimelor incendiului de pe 1 octombrie, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, secția ATI. Plafonul maxim al ajutorului este de 5.000 de lei.

În paralel ancheta de la Constanța continuă. Autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din cuplă și fac cercetări pentru a afla ce s-a întâmplat cu adevărat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța în ziua fatidică de 1 octombrie.

Șapte persoane și-au pierdut viața în incendiul despre care se crede că a izbucnit în secția de Terapie Intensivă unde erau internați 10 pacienți.

Managerul instituției spitalicești le-a spus jurnaliștilor prezenți la fața locului în ziua tragediei că în urma controlului din luna februarie au fost remediate toate neregulile și defecțiunile și că în afară de echipamentele medicale, nu era nimic în priză. scrie fresh24.ro