Anuntul lui Mark Zuckerberg, dupa ce Facebook, Instagram si WhatsApp au reinceput sa functioneze. Ce se intampla cu retelele sociale

Mark Zuckerberg, fondatorul si CEO-ul Facebook, a transmis utilizatorilor platformelor ca ii pare rau pentru intreruperea care a afectat luni serviciile Facebook, Instagram si WhatsApp, reluate dupa aproximativ sapte ore.

”Facebook, Instagram, WhatsApp si Messenger revin acum online. Imi pare rau pentru intreruperea de astazi Stiu cat de mult va bazati pe serviciile noastre pentru a ramane conectati cu oamenii la care tineti”, a scris Zuckerberg pe Facebook.

Facebook a postat si pe Twitter un mesaj in care prezinta scuze pentru problemele inregistrate.

Retelele sociale Instagram, Facebook si WhatsApp au inregistrat, luni, o serie de probleme tehnice, fapt care a dus la intreruperea aplicatiilor. Experti in securitate nu au exclus un sabotaj intern, potrivit Reuters.

O astfel de situatie nu a mai fost inregistrata din 2019, cand intreruperea a durat circa 14 ore.

Cum explică specialiștii colapsul rețelelor sociale
Aplicațiile deținute de Facebook au început să își revină în jurul orelor 01.00, marți, 6 octombrie, ceea ce înseamnă că au fost indisponibile timp de șase ore.

Reprezentanții Facebook au anunțat prin intermediul unui mesaj pe Twitter că lucrează la remedierea situației, dar nu au spus și ce anume s-a întâmplat.

A fost o situație excepțională dat fiind orele în care aceste aplicații nu au funcționat absolut deloc. Experții în IT spun că ar fi fost vorba despre o eroare internă de configurare. La miezul nopții aplicațiile mobile au început să se deschidă, dar erau încă neutilizabile.

Aceasta arată ca o eroare de configurare epică, Facebook practic nu există pe internet acum, a scris pe Twitter Kevin Beaumont, expert în ciber-securitate.

Se pare că ele trei mari platforme, Facebook, Instagram și WhatsApp, rulează pe o infrastructură back-end comună, ceea ce creează un singur punct de colaps. Cu alte cuvinte a fost o singură problemă care le-a afectat pe toate în aceeași măsură.