Medicul Otilia Tiganas: “Scolile le-as lasa deschise, chiar daca-n clasa raman trei elevi”

Medicul Otilia Tiganas a postat un mesaj pe contul de Facebook, in care vorbeste despre necesitatea mentinerii invatamantului fizic.

“Raspund, totusi, inca de azi, ce as face cu scolile.

Le-as lasa deschise, chiar daca-n clasa raman trei elevi.

As izola doar copiii SIMPTOMATICI, dar si pe aia testati doar RT PCR, si doar daca au simptome.

I-as lasa la scoala fara masti si fara ziduri din plexic, fiindca bolile psihice derivate din simulacrul de izolare, bolile dermatologice/alergologice/pneumologice/ORL derivate din masca, le simt mai grave decat potentialul focar COVID provenit din scoli.

I-as lasa sa stea la scoala NORMAL, relaxati, dornici de stiinta, cum am stat si eu la vremea mea. Fara frica, fara teroare. NEABUZATI EMOTIONAL.

Mai simt ca drama unor generatii de tineri pervertiti emotional, antisociali, robotizati, e mai mare decat “cat covid” ii poate transmite acasa un tanar (care oricum nu face forme grave!), unei familii senioare care nu se vaccineaza-n ruptul capului si nu crede in covid.

Mai simt ca acceptarea unor noi generatii de tineri nescoliti, peste nescolitii precedenti pandemiei, ai generatiilor adoratoare de starlete siliconate si beamveuri la Mamaia, este sinucidere sociala. MULT mai grava decat insasi pandemia.

Sunt medic.

TOATA munca mea se bazeaza pe a alege raul cel mai mic pentru pacient. Nu sa creez o planeta fara boli. Nu. Nu-s pusa la cabinet sa ma substitui lui Dumnezeu, sa stiu dinainte ca vei muri. Si cand vei muri. Si cum. Nu. Ci-s pusa sa previn, bazat pe ce a inventat stiinta pan la vremea mea, si sa-i ofer pacientului varianta cea mai soft, raul CEL MAI MIC. Or la ora asta, raul cel mai mic, dupa mine, este sa nu ucizi scolile la propriu si tinerii – metaforic. Din focarele covid rezultate din licee pot muri unitati, din moartea liceelor mor generatii”, este mesajul postat de medic pe reteaua de socializare.