Sorin Cîmpeanu, anunț despre controale sanitare în școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că vor exista controale în școli privind respectarea normelor sanitare de protecție, în caz contrar, se vor aplica sancțiuni.

Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre programul de funcționare al școlilor, care vor fi închise și redeschise din două în două săptămâni și a menționat faptul că „nimeni nu are dreptul să se joace” cu elevii .

„Copiii au plătit destul într-un an şi jumătate pentru erorile făcute de adulţi, de noi, adulţii. Copiii au suferit pierderi enorme, care în mare parte nu pot fi recuperate, o spun cu toată răspunderea, nu avem dreptul să ne jucăm de-a închide şcoala, deschide şcoala din două în două săptămâni”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cum vor fi testați copiii
Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre testele care vor fi folosite în școli, menționând că pentru testele rapide antigen va fi nevoie de acordul părinților. Acesta a precizat că este important ca testele să poată fi efectuate și de persoane care nu sunt cadre medicale, să fie efectuate chiar de către elevi, așa cum se întâmplă în alte state, iar aceste teste să fie făcute o dată sau de două ori pe săptămână.

Ce pot face părinții pentru elevi
Sorin Cîmpeanu a spus că părinții care se tem să-și trimită copiii la școală pot face un singur lucru, șă se vaccineze, atât ei, cât și bunicii, lucru care va contribui la siguranța elevilor.

Controale în instituțiile de învățământ
Sorin Cîmpeanu a anunțat că vor exista controale intense în școli pentru verificarea respectării normelor de protecție sanitară, în caz contrar vor fi aplicate sancțiuni.

„Acest lucru de intensificare a acţiunilor de control în vederea verificării respectării riguroase a normelor face parte şi din ordinul comun de ministru. Trebuie intensificate aceste controale. Inspectoratele şcolare judeţene, conducerile şcolilor, direcţiile de sănătate publică şi chiar instituţii în Ministerul de Interne. Cei care au aceste controale în responsabilitate ştiu să le facă şi noi vom insista să le facă, iar noi vom verifica în ce măsură se fac aceste controale. Ar trebui să înceapă de mâine evident şi vor începe de mâine. Vom intensifica acţiunile de verificare în toate şcolile din România”, a spus ministrul.