Raed Arafat a făcut declarații de la spitalul care a luat foc în Constanța

Premierul Florin Cîțu a fost informat de tragedia de la Constanța, unde spitalul de Boli Infecțioase a luat foc și a decis sa-l trimită pe șefu IGSU, Raed Arafat să coordoneze operațiunile direct de la fața locului.

Ajuns și el la Constanța, după tragedia produsă în cursul dimineții la Spitalul de Boli Infecțioase, șeful DSU, Raed Arafat, a confirmat că unitatea medicală nu dispunea de autorizație pentru securitate la incendiu.

Potrivit acestuia, în ultimii ani au fost efectuate mai multe controale la unitatea medicală. În 2017, conducerea spitalului a fost notificată în scris asupra obligaţiei de a depune documentele şi de a solicita autorizaţia pentru securitate la incendiu.

”Din 2017 şi până în prezent, nu există o solicitare şi o depunere de acte sau documente prin care să se solicite obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

Am înțeles că au fost comunicări cu instituții superioare ierarhic lor și știm că la ISU nu a ajuns solicitarea.

Existau în spital senzori pentru oxigen, dar instalația de detectare a incendiilor nu exista. Sunt explicații pe care trebuie să le dea spitalul”, a spus Arafat.

Anterior, ministrul de Interne, Lucian Bode, spunea că nu poate să confirme dacă unitatea avea aviz de securitate pentru incendiu.

”În acest moment, investigatorii clarifică dacă spitalul avea sau nu avea obligaţia să deţină autorizaţie de securitate la incendiu. Era un plan de conformare, pe componenta medicală, despre care v-a vorbit domnul ministru Cseke”, a spus șeful MAI.

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă după incendiul de la Spitalul din Constanța

În urma tragediei de la Constanța, acolo unde 9 oameni au murit în incendiul care a cuprins Spitalul de Boli Infecțioase, autoritățile au deschis un dosar penal de ucidere din culpă, scrie Agerpres, care citează surse judiciare.

În acest moment, o echipă de anchetă se află la faţa locului. Investigația este coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Arafat scos din birou și trimis de Cîțu la Constanța
Valul 4 al pademiei de coronavirus a fost întâmpinat în România de o nouă tragedie, copie la indigo a celor din 2020.

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a luat foc în această dimineață, iar la ora publicării acestui articol sunt dja 9 persoane care au murit în flăcări.

Premierul Florin Cîțu i-a ordonat lui Raed Arafat să se ducă la fața locului pentru a cordona operațiunile de salvare și cercetare a cauzelor care au provat tragedia de la Constanța.

Ministrul Interimar al Sănătății a declarat la Digi24 că acum 3 săptămâni, toți managerii de spitale, inclusiv cel care a ars astăzi la Constanța au facut cursuri de prevenire a incendiilor.

știre în curs de actualizare.