Cele mai importante tradiții de Acoperământul Maicii Domnului. Ce este complet interzis pe 1 octombrie

Luna octombrie debutează cu o sărbătoare extrem de importantă. La 1 octombrie este sărbătorit Acoperământul Maicii Domnului, o zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși. Cu această ocazie, românii țin cont de mai multe tradiții și obiceiuri importante, pentru a se asigura că le va merge mereu bine.

Tradiții de Acoperământul Maicii Domnului
Acoperământul Maicii Domnului este una dintre cele mai importante sărbători ale anului. Tradiția din unele zone spune că fetele care sunt împodobite astăzi pentru nuntă au parte de o căsnicie lungă şi fericită.

Acoperământul Maicii Domnului aduce aminte de arătarea Maicii Domnului în Biserica din Vlaherne care a avut loc în anul 911. Această sărbătoare ne amintește de faptul că Maica Domnului este mereu alături de noi și ne ascultă rugăciunile.

De-a lungul timpului, românii au stabilit mai multe tradiții și obiceiuri de care țin cont pentru a se asigura ca Maica Domnului îi va veghea și nu vor avea deloc ghinion. Se spune că la 1 octombrie are loc pregătirea ogoarelor pentru sezonul rece şi acoperirea pământului cu brumă. În plus, sărbătoarea mai este cunoscută în popor şi sub denumirea de Pocroave.

În unele sate, de Procoave, vitele sunt stropite cu apă sfinţită, pentru a fi ferite de boli în sezonul rece. În unele zone, femeile pregătesc și apoi își servesc rudele și oaspeții cu plăcinte de post, umplute cu mere sau cu dovleci.

Interzis pe 1 octombrie
Este complet interzis în această zi este complet interzis să speli, să coși și să faci treburi casnice. În plus, nu ai voie să mergi la câmp, pentru că utilajele se vor strica și vei suferi accidente grave.

Fetele nu au voie să mănânce de dulce, ci trebuie să țină post. Astfel, le sunt permise doar alimentele de origine vegetală. În plus, se spune că femeile gravide sau cele care vor să aibă copii trebuie să se roage la Maica Domnului pentru a avea copii sănătoși și o naștere ușoară.

Astăzi nu ai voie să te tunzi sau să îți modifici cumva părul! Dacă este tăiat azi, părul rămâne în legătură cu corpul. Din acest motiv nu trebuie aruncat și nici ars.