Doliu în ortodoxie. Preotul Ionuț Miorcăneanu s-a stins la doar 39 de ani

Preotul Ionuț Miorcăneanu s-a stins la doar 39 de ani. Părintele slujea în cadrul Parohiei „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Tudor Vladimirescu. Din păcate, preotul s-a stins în cadrul unui accident rutier.

Ionuț Miorcăneanu se afla la volanul unui autoturism marca Mercedes Clasa A când a fost implicat într-un grav accident de circulație, pe o stradă între localitățile Hănești și Vlăsinești.

Bărbatul se afla singur în mașină când, într-o curbă ușoară la dreapta, a pierdut controlul volanului din motive necunoscute și a ajuns pe contrasens. Mașina a părăsit șoseaua, lovind violent un cap de pod aflat pe marginea drumului.

Șoferul a fost găsit inconștient în afara autovehiculului, la câțiva metri distanță de locul impactului. Din păcate, medicii nu au putut să-l salveze pe preotul paroh de la „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil”, în ciuda manevrelor de resuscitare, care au durat timp de 60 de minute.

La fața locului au ajuns și mai multe echipaje de poliție, fiind demarată o anchetă. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Cine era Ionuț Miorcăneanu
Preotul s-a născut la data de 5 ianuarie 1982, în localitatea Botoşani, judeţul Botoşani.

A absolvit Şcoala Generală Nr. 13 din localitatea Botoşani, promoţia 1996, după care Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. M. Mc. Gheorghe” – Botoşani, promoţia 2001, cu media generală a anilor de studii – 9,11 şi media generală la Bacalaureat – 9,65, în urma susţinerii Atestatului Profesional fiind declarat admis cu media 9,47.

În iulie 2001 a susținut examenul de capacitate preoțească la Centrul Cultural Pastoral „Daniil Sihastrul” – Durău.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, a fost hirotonit preot al Parohiei “Sf. M.Mc. Gheorghe” din localitatea Borolea, comuna Hăneşti, Protopopiatul Săveni, la data de 2 decembrie 2001.

Începând cu 1 iulie 2002 a fost transferat pe postul de preot paroh în Parohia „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Tudor Vladimirescu, comuna Avrămeni, Protopopiatul Săveni, fostă filie a Parohiei Borolea, parohie unde și-a desfășurat activitatea până în momentul tragicului accident, în urma desființării Parohiei Borolea şi înființării filiilor acesteia în parohii.

La data de 26 august 2001 s-a căsătorit.

Preotul avea doi copii, un băiat și o fată. scrie fresh.ro