Avertizare ANM. Vremea se răcește considerabil chiar de azi

Vremea continuă să fie schimbătoare la noi în țară și se pare că devine din ce în ce mai capricioasă. După temperaturi extrem de ridicate și plăcute, cu o atmosferă de vară, se pare că termometrele ne vor surprinde începând de azi. Vremea se răcește accentuat în data de 28 septembrie și vin ploile.

Vremea se schimbă în toată țara
După o perioadă în care vremea a ținut cu noi și am avut parte de temperaturi extrem de ridicate, meteorologii vin cu vești extrem de neplăcute. Vremea se va răci în zilele următoare, începând chiar de azi, 28 septembrie, în majoritatea regiunilor din țară.

Se anunță ploi puternice în vestul, sud-vestul şi centrul ţării, în zona montană şi pe arii mult mai restrânse în rest. Ne așteaptă astăzi ploi sub formă de averse, precum și fenomene extrem ca descărcări electrice, iar izolat cu precadere la munte şi în Transilvania, cantitaţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp.

Vântul va sufla astăzi slab şi moderat, cu uşoare intensificări în zonele de munte mai înalte, dar şi în localitățile din sudul şi sud-vestul teritoriului. Din păcate, temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 şi 22 de grade astăzi și se pare că nu vor mai crește zilele următoare. În schimb, meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea mult sub 20 de grade, în special pe timpul nopții, unde vor fi înregistrate și temperaturi de 0 grade celsius.

Vremea în București
vremea va fi în general închisă şi se va răci semnificativ. Ploile slabe vor fi prezente de-a lungul zilei, astfel că este recomandat să vă îmbrăcați corespunzător. De asemenea, ar fi bine să nu vă lipsească pelerina și umbrela.

În Capitală, vântul va sufla în general moderat, iar temperatura maximă va fi situată între 15 și 17 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi curprinse între 10 și 12 grade Celsius. Mai trebuie spus că în București va crește și presiunea atmosferică.

La munte, vremea va fi închisă și va ploua în majoritatea zonelor înalte. Ploile vor fi mai mult averse și izolat, vor fi înregistrate și descărcări electrice. Astfel, cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp, iar vântul va avea uşoare intensificări în zonele mai înalte. sursa:fresh24.ro