Şeful de sală al unui restaurant

Şeful de sală al unui restaurant de renume află că urmează să
primească vizita inopinată a unui inspector specialist în
gastronomie, supranumit Fiara din cauza intransigenţei sale şi a
amenzilor astronomice aplicate unităţilor alimentare găsite cu
bube.
Inspectorul intră în restaurant, se aşează la o masă. Chelnerul,
avertizat de şeful de sală care-l recunoscuse, se prezintă prompt
pentru a lua comanda; fără să-şi decline identitatea, inspectorul îl
întreabă:
– Am auzit că la restaurantul ăsta se serveşte absolut orice fel de
mâncare, aşa e?
– Aţi auzit bine domnule, puteţi verifica.
– Bine, adu-mi atunci o conservă din cur de elefant!
– ?!
Chelnerul bâigui un imediat, domnule!, apoi plecă speriat, să-l
anunţe pe şeful de sală de ciudata comandă a inspectorului. Şeful
de sală nu se pierdu cu firea, cugetă câteva clipe şi apoi îi spuse
chelnerului:
– Du-te la ghena de gunoi, ia de acolo o conservă goală, încearcă
să o închizi cât mai bine şi du-i-o.
Chelnerul se execută, inspectorul deschide cutia şi observă că e
goală:

– Aha! Îţi baţi joc de mine? Am comandat conservă din cur de
elefant şi tu îmi aduci o cutie goală? Să vină şeful de sală chiar în
momentul ăsta! Ştii tu cine sunt eu?
Şeful de sală se prezintă pentru a încerca să rezolve nemulţumirea
clientului, care îi spune:
– Chelnerul ăsta e un nesimţit şi îşi bate joc de mine! Am comandat
o conservă din cur de elefant şi mi-a adus o cutie goală.
Şeful de sală examinează cutia goală şi exclamă compătimitor:
– Vai ce ghinion aveţi domnule! Aţi nimerit fix gaura!