ULTIMA ORA! Florin Cîțu a anunțat că salariile, pensiile și alocațiile vor crește. Când va intra în vigoare hotărârea

Premierul Florin Cîțu a anunțat, sâmbătă, că salariul minim, pensiile și alocațiile copiilor vor crește începând cu 1 ianuarie 2022.

Premierul a menționat că nu va folosi aceste creșteri ca instrument politic și că își dorește ca acestea să se producă la începutul fiecărui an calendaristic.

„De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: în fiecare an, veniturile acestora, pensii, alocaţii, salariul minim, cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, a declarat Florin Cîţu la Antena 3.

Acesta a adăugat că majorarea întotdeauna va fi mai mult decât inflaţia, ţinând cont şi de o creștere economică.

De asemenea, Cîțu a afirmat, din nou, că ar susține o creștere a salariului minim cu zece procente, de la începutul anului viitor. Anterior, premierul susținea ideea unei creșteri procentuale mai mici, dar care să aibă loc de la 1 noiembrie sau 1 decembrie.

Florin Cîțu a sublinat că programul de guvernare va rămâne neschimbat
Florin Cîțu a ținut să sublinieze că programul de guvernare va rămâne neschimbat, iar ordonanțele vor respecta ce s-a decis până în prezent.

,,Nu am schimbat nimic din programul de guvernare, chiar după ce au plecat colegii din guvern. Aceleași proiecte rămân, eu vreau să le accelerăm. Vom merge în Parlament sau toate ordonanțele vor fi legate de ceea ce am spus până acum. Din acest punct de vedere nu se schimbă nimic.”, a mai declarat premierul.