VESTEA MOMENTULUI! Medicul Adrian Marinescu vorbeşte despre sfârşitul pandemiei

Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș din Capitală, are vești bune despre sfârşitul pandemiei. Când dispare coronavirusul din România?

Specialistul în boli infecţioase a răspuns la întrebarea momentului, ce stă pe buzele tututor. Expertul spune clar că românii mai trebuie să aștepte puțin până la eradicarea pandemiei de Covid.

Dr. Adrian Marinescu rupe tăcerea despre sfârșitul pandemiei
Directorul medical al Institutului Matei Balș din Capitală crede că iarna aceasta ar fi sfârşitul pandemiei COVID-19. Ce-l determină pe medicul Marinescu să facă astfel de afirmații.

„Eu cred că sezonul rece care urmează e cam ultima strigare, în sensul că dispare cu totul. Dar e un moment greu pentru noi toţi (…).

Eu sunt optimtist şi nici nu cred că aş putea gândi altfel, pe principiul că ce vrei să faci reuşeşti până la urmă. Poate îţi ia mai mult timp, mai puţin, dar reuşeşti până la urmă.

Şi noi, medicii, ne gândim mereu la pandemie”, a dezvăluit dr. Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balş, duminică, la emisiunea „De-a viaţa ascunselea”, de la Antena 3.

Care este cheia succesului în medicină
La același post de televiziune, specialistul a povestit că şi-a dorit să devină medic încă din copilărie. Cea mai mare satisfacție profesională este atunci când dr. Adrian Marinescu reuşeşte să rezolve un caz grav.

„Când reuşeşti să faci pe cineva bine, mai ales un caz dificil, nu există un alt sentiment mai plăcut, sufleteşte, e un sentiment grozav. Nu e sentiment mai plăcut ca o vindecare a cuiva. Dar trebuie să fiu calm, ca să pot transmite binele. În plus, dacă te panichezi, greşeşti mult mai uşor”, a explicat medicul Adrian Marinescu.

În acest val patru nu contează numărul de infecţii
În urmă cu câteva zile, directorul medical al Institutului „Matei Balş” din Capitală a declarat că foarte mult contează gravitatea cazurilor în acest val patru al pandemiei de coronavirus.

„În acest val nu contează numărul de infecţii; contează câţi dintre aceşti pacienţi au nevoie de internare, câţi au forme complicate, câţi ajung în final la terapie intensivă, pentru că totuşi jumătate probabil din populaţie, fie că s-a vaccinat, fie că a trecut prin boală, deci în mod logic au un anumit grad de imunitate. Din păcate, cealaltă jumătate are în continuare un risc de a face o formă severă, mai ales dacă sunt vulnerabili”, a precizat medicul Adrian Marinescu în cadrul emisiunii „Probleme la zi” de la Radio România Actualităţi.