Premierul Florin Cîțu a aprobat măsuri mai dure ca în starea de urgență

Restricțiile care urmează să intre în vigoare vor fi mult mai dure ca în starea de urgență. Potrivit listei complete a măsurilor, magazinele ar urma să se închidă la ora 18:00, după cum se arată în decizia CNSU. Chiar dacă această măsură a fost extrem de criticată pe motiv că rezultau aglomerări înainte de această oră.

Magazinele se închid la ora 18:00. Lista completă a restrictiilor

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) urmează să reglementeze printr-o hotărâre măsura prin care activitățile economice din anumite domenii să fie închise la ora 18:00, acolo unde rata de incidență este cuprinsă între 4 și 6 la mia de locuitori, potrivit premierului Florin Cîțu.

”Astăzi discutăm o hotărâre CNSU pentru că între 4 la mie şi 6 la mie se închid activităţile economice la ora 18,00 şi atunci trebuie să reglementăm şi acest lucru.

Cred că azi dăm hotărârea CNSU şi hotărârea de guvern cred că mâine sau vineri, va fi ceva online”, a precizat Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria.
Potrivit premierului, o astfel de măsură se va aplica doar la sfârșitul acestei săptămâni în localitățile unde rata de incidență este mai mare de 6 la mia de locuitori.

Conform ultimelor date furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, miercuri, pe teritoriul României, erau 7.045

de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 130 de persoane au decedat din cauza infecției cu SARS-CoV-2. La ATI sunt internați 1.037 de pacienți cu coronavirus, numărul lor fiind în continuă creștere. Potrivit ultimelor informațiilor, în aceste moment, 236 de copii se află internați în spital cu virusul COVID-19, iar 18 dintre ei fiind la ATI. Rata de infectare în Bucureşti, unde sunt peste 1.000 de cazuri noi, a trecut de 3 la mie, ceea ce implică noi restricţii şi utilizarea certificatului digital.

De ieri, Capitala a trecut în scenariul roșu, după ce numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a crescut alarmant în ultimele zile, totodată, în mai multe orașe din România a fost reintrodusă declarația pe propria răspundere.