Crește salariul minim! Anunțul făcut de Ministrul Muncii Raluca Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a dat vestea așteptată de multă vreme de milioane de români: salariul minim va crește în curând. Ministrul a confirmat că în momentul de față au loc negocieri între patronate și sindicatele, iar Guvernul are propria proiecție asupra acestei majorări.

Salariul minim ar putea crește cu până la 12%
Raluca Turcan a mai precizat că propunerile de majorare sunt între 8% și 12%, însă nu a fost luată nicio decizie concretă deocamdată. Ea a ținut să mai sublinieze că, în calitate de Ministrul al Muncii, își dorește ca majorarea să fie una consistentă, pe care românii să o simtp cu adevărat.

Anunțul vine în urma scumpirilor evidente din ultima vreme, iar majorarea salariului minim este așteptată de români de multă vreme. Vestea bună este că aceasta ar putea veni chair înainte de sfârșitul anului 2021.

„În acest moment suntem în etapa de negociere între patronate şi sindicate, iar Guvernul are propria proiecţie cu privire la capacitatea de susţinere a majorării salariului minim. În mod firesc, majorarea salariului minim se face de la începutul anului. Însă, dacă această situaţie a creşterii preţurilor va evolua negativ, luăm în calcul şi o majorare mai rapidă”, a arătat Raluca Turcan.

Cu toate că a menționat negocierile care au loc în prezent, ministrul nu a putut oferi o dată exactă a majorării salariului minim.

„Aş vrea să ştiţi că s-au făcut până acum solicitări de majorare între 8 şi 12%. Pe mine mă interesează, ca ministrul al Muncii, ca majorarea să fie consistentă şi simţită”, a mai spus Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Vă reamintim că și premierul Florin Câșu a vorbit la finalul săptămânii trecute despre majorarea salariului minim. Acesta a afirmat că ia în considerare mărirea salariului minim brut cu 8%, iar data la care românii s-ar putea bucura de asta ar putea fi 1 noiembrie sau 1 decembrie 2021.

Specialiștii în domeniu consideră că o majorare de 8% este realizabilă, în condițiile în care inflația se va apropia de 5% spre finalul acestui an.