ULTIMA ORA! Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat de când s-ar putea închide școlile: ”Elevii vor învăța de acasă”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a făcut în urmă cu puțin timp un anunț de interes pentru elevi, părinți și profesori.

El a precizat că școlile s-ar putea închide de pe 15 octombrie, urmând ca ulterior elevii să facă cursurile de acasă, la fel ca anul trecut.

Situația pandemiei în România e mai complicată de la zi la alta, iar dacă recent școala a început, iar elevii s-au bucurat de revederea cu colegii și profesorii, această bucurie ar urma să ia sfârșit în următoarele săptămâni.

Sorin Cîmpeanu a anunțat de când s-ar putea închide școlile
Deoarece cazurile sunt tot mai multe de la zi la zi, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a precizat în urmă cu puțin timp că unitățile de învățământ ar urma să-și închidă porțile începând cu data de 15 octombrie.

De asemenea, ministrul Educației a mai precizat că elevii vor urma să studieze așa cum au făcut-o și anul trecut, din fața dispozitivelor inteligente, până când situația din România va permite întoarcerea în bănci.

”Şcolile se pot închide în 15 octombrie, elevii vor învăţa de acasă”, a spus Sorin Cîmpeanu despre închiderea școlilor.

Certificatul verde a fost introdus în țară
În județe unde rata de infectare a trecut deja de 3 la mia de locuitori, cei care vor să se mai bucure de activități recreative pot să o facă doar cu certificatul verde la purtător, ceea ce înseamnă că vor avea trei opțiuni: fie vaccinarea, fie testarea sau dovada trecerii prin boală.

Certificatul verde va fi cerut la intrarea în restaurante, la teatre, la cinematograf, la spectacole, iar pentru cei care vor să meagă în club, atunci trebuie să știe că acolo vor trebui să aibă obligatoriu vaccinul, fără a exista o altă variantă în această situație. scrie spynews.ro