Anca Sigartău a ținut secret până acum: “Nimeni nu a știut”

Anca Sigartău este o actriță celebră, iubită de publicul român și, grație carismei sale, invitată deseori la emisiunile de televiziune din România. Râde mult, vorbește cu pasiune despre viață și trăirile pe care le are, nu spune nu provocărilor și pare oricând pregătită să dea o mână de ajutor. Puțini sunt cei care știu că viața Ancăi Sigartău nu a fost ușoară, ba dimpotrivă, iar zâmbetul ei larg ascunde și multă durere.

Cumpăna prin care a trecut Anca Sigartău
Departe de rolurile pe care le are pe scenă, în cariera profesională, rolul omului Anca Sigartău în viață nu a fost tot timpul ușor. Actrița a fost invitată în emisiunea Eugeniei Vodă de la TVR – Profesioniștii, în care a vorbit despre viața ei, cu bune și rele.

Anca Sigartău a dezvăluit un secret pe care l-a ascuns multă vreme și care are legătură cu familia ei. Ea a spus că și acum sunt mulți care nu știu care este, de fapt, adevărul.

După al doilea copil am divorţat. Nimeni nu a ştiut că am divorţat în 1993. Lumea ştie că am divorţat prin 2000. Al treilea copil l-am făcut după divorţ. Bine, lucrurile sunt mai complicate. Am trecut printr-o experienţă medicală traumatizantă, în care am avut un diagnostic, o boală în care ţi se dă un an de zile să trăieşti, a declarat actrița.

Anca Sigartău s-a luptat, în urmă cu mulți ani, cu o tumoră care a apărut de nicăieri și pentru care medicii i-au dat ultimatum: mai avea de trăit doar un an. Tumora crescuse 8 cm în doar 3 săptămâni, iar Anca se aștepta la ce era mai rău. A cerut să plece acasă din spital, ca să petreacă timpul rămas alături de copiii, dar ce avea să se întâmple i-a marcat viața.

Anca Sigartău a trăit, pe pielea ei, o minune
Se apropia Postul Crăciunului și pentru prima dată în viață, actriței i-a trecut prin minte să țină post. Pe 15 noiembrie începuse postul, iar pe 20 decembrie, când s-a întors la spital pentru control, tumora dispăruse. Anca Sigartău a spus că, din acel moment, a știut că va trăi.

Știam că începe Postul Crăciunului. Nu aveam nici o informaţie despre post, despre biserică, despre lucrurile de genul ăsta, dar ştiam, în interiorul meu, că vreau să încerc. Că trebuie să mă duc acasă să ţin post. Pe 15 noiembrie am ieşit din spital cu nişte indici foarte mari, pe 20 decembrie, când m-am întors la control, m-au întrebat:Unde este tumora?. Nu mai era., a spus actrița la Profesioniștii.

De atunci, Anca Sigartău a știut că va trăi și că va putea fi alături de copiii ei pe care îi iubește ca pe ochii din cap. Nici după această cumpănă viața nu i-a fost roz, dar a luptat mereu ca o leoaică pentru familia ei, timp în care și-a urmat cu pasiune și succes profesia.