Greutatea ideală se stabilește în funcție de înălțime. Mihaela Bilic îți spune cum să calculezi

Cum afli care este greutatea ta ideală, raportat la înălțimea ta. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat cum ar trebui să calculeze fiecare dintre noi ca să afle care este greutatea potrivită. Mai ales vara, kilogramele în plus sunt o reală problemă pentru doamne și domnișoare, dar nu numai. Ei bine, ca să ne facem o idee asupra dimensiunilor ideale pe care ar trebui să le avem, medicul Mihaela Bilic a explicat ce trebuie să avem în vedere.

Greutatea ideală se stabilește în funcție de înălțime
Mihaela Bilic explică modul în care se face calculul care este diferit între femei și bărbați. Astfel, la femei există silueta ușoară, medie și solidă.

De exemplu, la o înălțime de 148 cm, o siluetă ușoară presupune între 42 și 44,8 kg, o siluetă medie 43,8 – 48,9 kg, iar o siluetă solidă se situează între 47,4 – 54,3 kg. Tot ce depășește ultima valoare înseamnă obezitate.

Un alt exemplu dat de medicul Mihaela Bilic: la o înălțime de 1,85 cm, siluetă ușoară este de 64,1 – 68,6 kg, silueta medie variază între 66,8 și 73,6 kg, în timp ce siluetă solidă se situează între 70,9 – 80,0 kg

Medicul nutriționist a vorbit și despre dimensiunile ideale ale unei femei. Mihaela Bilic spune că un corp ideal de femeie are 90 cm bust, 65 cm talie, 95 cm șolduri, 55 cm coapse superioare, 44 cm coapse, 33 cm gambe și 22 cm glezne.

Cum se calculează greutatea bărbaților în funcție de înălțime
În ceea ce îi privește pe bărbați, Mihaela Bilic spune că, la o înălțime de 158 cm, o siluetă ușoară este de 51,1, o siluetă medie este între 53,8 și 58,9 kg, iar o siluetă siluetă solidă este de 57,4 – 64,2 kg.

În același timp, dacă ești bărbat și ai înălțimea de 195 cm și cântărești între 75,8 – 80,8 kg înseamnă că ai o siluetă ușoară. Dacă greutatea ta se situează între 79,8 și 87,9 kg ai o siluetă medie, iar la silueta solidă te încadrezi dacă ai între 84,0 – 94,3 kg.

Ca și în cazul femeilor, și la bărbați, tot ce depășește ultima valoare intră la un anumit grad de obezitate și ar trebui să te preocupe acest lucru.

Dacă în cazul femeilor, greutatea corporală suferă modificări din cauze hormonale, pot fi provocate de o sarcină, de perioada în care femeia alăptează, sau de menopauză, în cazul domnilor, kilogramele în plus vin, de cele mai multe ori, din cauza stilului de viață, a sedentarismului, a alimentației, a fumatului și a consumului de alcool.