Ana Maria Popescu va încasa o sumă consistentă pentru medalia de argint de la Tokyo!

Ana Maria Popescu (36 de ani) s-a calificat fără probleme în finala probei de spadă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În finală, românca a înfruntat-o pe chinezoaica Sun Yiwen.

A fost o finală grea, cu o adversară dificilă. Partida a avut nevoie de minutul de aur pentru a fi decisă. Ana a intrat pe planșă foarte pregătită. Chinezoaica Sun Yiwen a avut răspuns pentru fiecare dintre acțiunile româncei. Echilibrul a fost prezent pe întreaga durată a partidei. Ana a fost condusă după primele trei minute cu 3-2. După a doua repriză sportiva româncă a condus cu 7-6. Finalul partidei a fost unul foarte tensionat, ajungându-se la 10-10, Ana egalând cu trei secunde înainte de expirarea timpului. Din păcate, în minutul de aur, chinezoaica a fost cea care a punctat prima și a câștigat partida cu 11-10. Astfel medalia de aur a fost câștigată de sportiva din China, iar argintul a fost luat de Ana Maria Popescu.

După finală, Ana Maria Popescu a dat câteva declarații în care a vrut să sublinieze eforturile pe care le-a făcut pentru a obține această medalie.

Mă dor toate. E cea mai chinuită și cea mai muncită medalie din toată cariera mea. Nu îmi pasă de aurul de la gâtul lui Sun. Îmi pasă de medalia mea. Pe care vreau să o țin pentru mine. Dacă la Beijing nu am avut maturitatea necesară de a mă bucura de acea medalie, acum sunt foarte mulțumită de ce am reușit să fac.

Și e maximum ce puteam face la ce pregătire am avut, la ce chin și la cât contează sportul în România, trebuie s-o spunem și pe asta. A fost maximum ce puteam face. Mă gândesc la toți oamenii care au fost acolo pentru mine, puțini, dar buni”, a spus Ana Maria Popescu, pentru TVR.

Răsplata performanței obținute de Ana Maria Popescu
Ana Maria Popescu a câștigat la Tokyo a treia medalie olimpică din carieră. Sportiva obținuse medalia de argint la Beijing, în proba de simplu, și aurul cu echipa României la Jocurile Olimpice de la Rio. Performanța sportivei va fi premiată cu suma de 50.000 de euro, conform protocolului COSR. Această sumă ar urma să fie suplimentată de CSA Steaua, clubul la care este legitimată, cu încă 50%, adică încă 25.000 de euro. În plus, Ana Maria Popescu va primi din partea Toyota, care este partener al COSR-ului, o mașină.