Coşmarul prin care trece Corina Dănilă, după ce banca i-a luat casa. Ce a ajuns să facă pentru a se întreţine

Dramele creditelor la bănci nu iartă pe nimeni. Indiferent că ești un om obișnuit sau chiar o vedetă, când vine vorba de datorii, credite, etc, băncile nu iartă. Un astfel de caz dramatic îl trăiește și astăzi celebra actriță Corina Dănilă. Procesele în care este chemată și astăzi, durează de 10 ani și parcă nu se mai termină, iar vedeta stă cu sabia de-asupra capului.

Cum a ajuns Corina Dănilă să fie dată afară din casă

Una din iubitele actrițe române, Corina Dănilă, își făcea debutul pe micile ecrane în telenovelele celor de la „Acasă TV”. Plină de carismă și talent, Corina Dănilă a cucerit inimile telespectatorilor imediat. A devenit pentru o perioadă lungă de timp actrița lor favorită. Numai că, înainte de a fi actriță vedeta este un om. Problemele financiare ale actriței au început din anul în care decide să se căsătorească cu omul de afaceri Norris Măgeanu.

Odată intrată în acest mariaj, cei doi și-au dorit să-și construiască o casă, o vilă impresionantă. Pentru că nu au avut resursele financare suficiente, Corina a făcut un credit la bancă de 460.000 de franci elvețieni. Reamintim că în perioada 2000 – 2015, împrumuturile la francii elvețieni au fost ca un boom, majoritatea românilor făcând astfel de credite.

Povestea Corinei a luat o turnură dramatică, după ce a divorțat de Norris Măgeanu. Rămasă singură cu fetița Rania, și cu o vilă imensă, Corina Dănilă a ajuns în imposibilitatea de a-și mai plăti ratele la bancă. După multe tergiversări, banca ia luat casa ipotecată, iar Corina Dănilă și fiica ei au ajuns în stradă.

Acest moment dramatic se întâmpla în urmă cu 7 ani. Din 2014 și până în 2017, trecând peste preluarea casei, banca a decis că trebuie să-și recupereze diferența de bani. Așa se face că s-a ajuns la alte procese, alt sechestru pus pe bunurile rămase ale vedetei. Astfel Corina Dănilă a ajuns să aibă două joburi pentru a putea plăti datoria, dar și pentru a-și crește copilul. Trebuie reamintit că după divorț Norris Măgeanu îi plătea micuței Rania infima sumă de 500 de lei pensie alimentară.

TVR i-a întins o mână de ajutor actriței

Deși o actriță bună, salariul încasat din această meserie nu i-a ajuns să plătească imensa datorie către bancă. Așa se face că șefii TVR i-au oferit rolul de moderatoare a emisiunii „Gala umorului”, difuzată pe TVR 2. Din păcate, plusul la salariu nu a ajutat-o pe Corina Dănilă foarte mult, având în vedere că banca a pus poprire pe 30% din salariu, conform legislației în vigoare.

A venit totuși o speranță, atunci când Guvernul a emis o ordonanță prin care se instituia darea în plată în cazul românilor cu credite la bănci. Având în vedere suma destul de mare, plus dobânzile care au crescut, banca creditoare nu a fost mulțumită cu acest prerogativ, prin care Corina ceda locuința, și astfel se stingea dosarul.

Ultimul demers făcut de banca creditoare, în 2017, a fost să atace această decizie la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar acum Corina Dănilă așteaptă o nouă sentință, după 4 ani de plimbări pe holurile tribunalelor. Rămâne să vedem dacă ÎCCJ îi va da o decizie favorabilă actriței, sau dacă va continua această luptă epuizantă cu banca creditoare.