Calendar ortodox 25 iulie 2021. Roagă-te Sfintei Ana, ocrotitoarea copiilor și a maternității

Calendar ortodox 25 iulie 2021. Biserica Ortodoxă marchează în fiecare an, la această dată, pomenirea Sfintei Ana, considerată ocrotitoarea copiilor și a maternității. Cărțile bisericești scriu că Sfânta Ana a fost bunica după trup a Domnului nostru Iisus Hristos. La vârsta de trei ani, Preasfânta Fecioară Maria a fost dusă la templul din Ierusalim. După moartea lui Ioachim, Sfânta Ana s-a dus la Ierusalim lângă Sfânta Fecioară Maria. Și-a petrecut restul zilelor în rugăciune, post și fapte bune.

Sfânta zilei în Calendarul Ortodox, pomenită duminică, 25 iulie 2021
Așa cum am menționat, Sfânta Ana, mama Maicii Domnului, este considerată ocrotitoarea copiilor și a maternității, astfel că astăzi este bine să ne rugăm ei, să ne ocrotească copiii, iar femeilor însărcinate, să le ajute să aibă o sarcină ușoară și să dea naștere unui prunc sănătos.

Sfânta Ana este mijlocitoare pentru nașterea de prunci.

Moaștele Sfintei Ana, mama Maicii Domnului și bunica Mântuitorului Iisus Hristos, se află păstrate în Schitul Sfânta Ana, pe Muntele Athos. Schitul Sfânta Ana Mare este cel mai mare și mai vechi schit de pe Sfântul Munte Atos, fiind localizat la 340 de metri altitudine, într-o regiune fertilă, aproape de vârful muntelui, în partea sudică.

Sfânta Ana a fost bunica lui Iisus Hristos
Potrivit tradiției Bisericii, Sfânta Ana, bunica lui Hristos, a trăit 69 de ani, iar Sfântul Ioachim, bărbatul ei, a trăit 80 de ani. Potrivit unei mărturii, Dreptul Ioachim a murit cu doi ani mai înainte de trecerea la Domnul a Sfintei Ana.

La vârsta de numai 11 ani, Fecioara Maria era dejă orfană de ambii părinți.

Rugăciunea către Sfinții Părinți Ioachim și Ana
Aprinde o lumânare și citește cu voce tare rugăciunea către Sfinții Părinți Ioachim și Ana. Roagă-i să te păzească de rele și să vă aducă liniște în viață, dragoste și iertare de greșeli.

Însoțirii celei de Dumnezeu alese, dumnezeieștilor părinți Ioachim și Ana, ca celor ce ați născut pe Maica Vieții noastre, binecuvântată de Dumnezeu Născătoarea și Pururea Fecioara Maria, cântări de laudă aducem vouă noi, rugătorii voștri; iar voi, ca cei ce aveți îndrăzneală către Dumnezeu, păziți-ne cu rugăciunile voastre de toate primejdiile pe noi, cei ce cântăm: bucurați-vă, părinți de trei ori fericiți!

O, preafericită însoțire, a dumnezeieștilor părinți Ioachim și Ana cei ce stați lângă scaunul Dumnezeirii, primind laudele acestea ale noastre, izbăviți-ne cu rugăciunile voastre de chinurile cele veșnice și de toată ispita, ca împreună cu voi să cântăm lui Dumnezeu: Aliluia!