Pensii 2021. Se dau bani în plus acestor pensionari. Ce sume vor primi românii

Guvernul vrea să obțină cele aproape 30 de miliarde de euro bani europeni, iar până va fi aprobat acest plande comisie, legea pensiilor va fi pusă în așteptare.

Românii vor primi bani în plus la pensie
Președintele Casei Naționale de Pensii a declarat că românii vor primi creșteri de sute de lei pe lună la pensii, după marea recalculare despre care nu știe nimeni nimic.

“Acesta este principalul obiectiv al noii legi, tocmai eliminarea acestor inechități. Pe principiul la contribuții egale va trebui să avem şi pensii egale.

Trebuie să avem cadrul legal, după ce legea va fi într-un draft făcut de colegii noștri de la Ministerul Muncii și de la Casa Națională de Pensii, va fi intra în dezbatere publică, va parcurge întreg cadrul legislativ pe care îl știți cu toții, respectiv va intra în Parlament, în comisiile de specialitate, în momentul în care va fi adoptată și publicată în Monitorul Oficial, noi va trebui să o aplicăm.”, a declarat Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii.

Mai mult, Daniel Baciu a spus că demersul de recalculare a pensiilor va conduce la eliminarea inechităților din sistem astfel încât, la contribuții egale să existe și pensii tot egale.

În urma recalculării pensiilor, unele vor crește, potrivit Antena3.