Prăpăd în țară. Inundații după o rupere de nori, trafic blocat pe DN1 la Bușteni. A fost emis cod portocaliu de furtună

Previziunile meteorologilor s-au adeverit. A fost rupere de nori, luni seară, în mai multe zone din țară. Cantitățile de apă au atins cote maxime, iar de aici până la inundații a mai fost doar un pas. Una dintre cele mai afectate zone din țară a fost orașul Bușteni. Acolo, o rupere de nori a provocat inundații în mai multe case, dar și într-un supermarket.

Ploaia a făcut ravagii. Drum paralizat după o viitură

Primarul orașului Bușteni a declarat marți dimineață, la Digi24 că, în urma ploilor de luni, 19 iulie, peste 100 de locuințe din oraș au fost inundate. Ruperea de nori a avut loc în masivul Bucegi, iar urmările au fost dezastruoase.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, circulaţia rutieră este blocată pe DN 1 la km 130, Buşteni, ca urmare a scurgerilor de apă şi a aluviunilor care au ajuns pe carosabil.

Traficul este deviat prin zona Zamora.

Furtună a fost și în estul țării, dar și în vest. La Cluj Napoca, pompierii au intervenit pentru a înlătura efectele fenomenelor meteo extreme.

Furtuna a distrus acoperișuri, a rupt cabluri de curent, a pus arbori la pământ, a inundat subsoluri și a avariat conducte de gaz.

Cum se anunță vremea în România. Cod portocaliu de ploi

Meteorologii au emis marți, 20 iulie, un cod portocaliu de averse torențiale ce vor depăși 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificari ale vântului.

Codul expiră la ora 09.00.

Este vizat județul Satu-Mare cu localitățile: Negrești-Oaș, Bixad, Medieșu Aurit, Supur, Călinești-Oaș, Orașu Nou, Culciu, Bogdand, Beltiug, Viile Satu Mare, Apa, Socond, Crucișor, Homoroade, Valea Vinului.